RESULTATERFINANS

Russisk kapital frir til Facebook

Vestlige investorer er ikke de eneste som ser gode muligheter til rask inntjening.

25. mai 2009 - 08:20

Wall Street Journal melder at en russisk investorgruppe, Digital Sky Technologies (DST), har tilbudt seg å kjøpe Facebook-aksjer for 200 millioner dollar, etter en formel som anslår at Facebook er verdt rundt 10 milliarder dollar. Et alternativ tilbud fra DST er å kjøpe Facebook-aksjer for mellom 100 og 150 millioner dollar, etter en formel som verdisetter Facebook til 6,5 milliarder dollar.

Tilbudene er avhengige av at Facebook-ansatte er villige til å selge.

DST drives av Yuri Milner. De har hittil hovedsakelig investert i internettjenester i den russisk-talende delen av verden, og sier selv at deres selskaper omfatter over 70 prosent av alle russisk-språklige sidevisninger. Geografisk omfatter virksomheten alle land i Samveldet av uavhengige stater, med størst tilstedeværelse i Russland, Ukraina, Kasakhstan, Georgia og Armenia. DSTs største tjeneste er @mail.ru.

Det er ikke kjent hvordan Facebook forholder seg til tilbudet. Selskapet skal ha mottatt tilbud fra flere investorgrupper, og skal være i samtaler med flere av dem, samtidig som Facebook-sjef Mark Zuckerberg sier de egentlig ikke har behov for mer kapital. Han ser for seg en omsetning på 500 millioner dollar i 2009, 70 prosent mer enn i 2008. Med vedvarende høy vekstrate vil Facebook ha en positiv kontantstrøm i 2010.

Det er halvannet år siden forrige kapitalinnsprøyting i Facebook: I oktober 2007 kjøpte Microsoft 1,6 prosent av aksjene i Facebook for 240 millioner dollar. Det ga Facebook en verdi på 15 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.