SSD S7 touch

Samsung slipper superkompakt SSD med fingeravtrykkleser

Øker sikkerheten med ny, ekstern SSD.

SSD T7 Touch er både kompakt og sikker.
SSD T7 Touch er både kompakt og sikker. (Foto: Samsungs)

Øker sikkerheten med ny, ekstern SSD.

Vi har allerede sett spenstige SSD-nyheter i forbindelse med CES-messen, og nå har Samsung også presentert et nytt bidrag på denne fronten.

I en pressemelding har selskapet kunngjort en ny lagringsenhet med navnet SSD T7 Touch, som er en kompakt, ekstern lomme-SSD med både høy hastighet og fiffig sikkerhetsfunksjonalitet.

Innebygget fingeravtrykkleser

SSD-en kommer nemlig med innebygget fingeravtrykkleser – den første med denne funksjonen i Samsungs arsenal av lagringsprodukter. Tanken bak denne løsningen er å gi brukere som tilbringer mye tid utenfor hjemmet mer trygghet.

Fingeravtrykkleseren kommer i tillegg til passordbeskyttelse og AES 256-bit maskinvare-kryptering.

Les også

Produktet benytter seg av USB 3.2 Gen 2-grensesnittet, som gir en maksimal overføringshastighet på 10 gigabit per sekund, og SSD-en opererer med lese- og skrivehastigheter på henholdsvis 1050 MB/s og 1000 MB/s.

Liten og lett

Den har en innpakning i aluminium, og formatet er altså svært kompakt. Dimensjonene ligger på 85 x 57 x 8 millimeter, og vekten er på kun 58 gram. 

SSD-en er tilgjengelig i sort eller sølv og kommer i størrelsene 500 GB, 1 TB og 2TB. Den leveres med en USB C-til-C kabel og en USB C-til-A kabel, og er kompatibel med Windows, Mac og Android.

Samsungs veiledende, norske priser er 1699 kroner for 500 GB-utgaven, 2499 kroner for 1 TB-utgaven og 4799 kroner for 2 TB-versjonen. Produktet skal legges ut for salg i februar, men en nøyaktig dato foreligger ennå ikke.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen