Samsungs nye SSD-er kommer med opptil fire terabyte til en overkommelig pris

Samsungs nye SSD-er kommer med opptil fire terabyte til en overkommelig pris
Foto: Samsung

I august i år meldte digi.no at Samsung har nye SSD-er på gang som skal gi forbrukere skikkelige kapasiteter til priser som ikke nødvendigvis tapper lommeboken. I en pressemelding har Samsung nå kunngjort en ny slik modell.

860 QVO SSD er navnet på en ny serie SSD-er som kommer med en lagringskapasitet på helt opptil 4 TB. De andre alternativene er 1 og 2 TB.

Fire bit per minneelement

De norske prisene foreligger riktignok ikke ennå, men den amerikanske, veiledende prisen på modellen med 1 TB er på 150 dollar, som skulle indikere en lavere pris enn Samsungs eksisterende EVO-modeller.

860 QVO SSD opererer med sekvensielle lese- og skrivehastigheter på henholdsvis 550 MB/s og  520 MB/s, og bruker SATA 6 Gb/s-grensesnittet. Formfaktoren er altså 2,5 tommer.

Serien benytter seg av Samsungs 4 bit MLC-teknologi (multi-level cell), en V-NAND-arkitektur som gir høy tetthet på fire bit per minneelement, der de fleste flashminnebrikker som brukes i dagens SSD-er lagrer 1 til 3 bit per minneelement.

  Foto: Samsung

Sterk etterspørsel

De nye SSD-ene er ment å møte et sterkt økende behov for mer plass blant forbrukere, samt å gjøre det unødvendig  kombinere harddisker med SSD-er, en løsning kan finner i mange PC-er.

– Dagens forbrukere bruker, produserer og lagrer mer høyoppløselige filer enn noensinne, inkludert 4K-videoer og grafikk-intensive spill, som eskalerer etterspørselen etter større kapasiteter og ytelse i lagringsenheter, sa sjef for markedsføring hos for Samsung Electronics' minneavdeling Mike Mang i pressemeldingen.

860 QVO SSD skal bli tilgjengelig i løpet av desember måned, men nøyaktig norsk pris og lanseringstidspunkt er altså ennå ikke kjent.

Les også: Samsung viste mobil med skjerm som kan brettes »

 
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.