FORBRUKERTEKNOLOGI

Se video: Her lades mobilen helt opp på bare åtte minutter

Og den trådløse metoden tar bare 15 minutter.

Et batteri på 4000 mAh kan lades opp på bare åtte minutter med Xiaomis Hyper Charge-løsning.
Et batteri på 4000 mAh kan lades opp på bare åtte minutter med Xiaomis Hyper Charge-løsning. Foto: Xiaomi
1. juni 2021 - 19:00

Et av irritasjonsmomentene ved moderne mobiltelefoner er den relativt korte batteritiden og det hyppige ladebehovet. Det jobbes med å forbedre ladeteknologien, og nå har kinesiske Xiaomi vist frem en løsning som potensielt kan gjøre ladingen til en svært kjapp affære.

Som blant andre Engadget rapporterer la Xiaomi nylig ut en demonstrasjonsvideo på Twitter hvor de lader opp et eksemplar av sin egen mobilmodell Mi Pro 11 på kun åtte minutter. Mi Pro 11 har for ordens skyld et batteri på 4000 mAh. 

Trådløs opplading på 15 minutter

Xiaomis ladeløsning heter Hyper Charge og opererer med en effekt på solide 200 watt i den kablede varianten. Selskapet demonstrerte imidlertid også sin trådløse utgave av teknologien, som bruker respektable 15 minutter på 100 prosents oppladning, da med en effekt på 120 watt.

Det skal nevnes at den kinesiske mobilgiganten benyttet en modifisert versjon av Mi Pro 11 i demonstrasjonen sin, med et såkalt 10C grafénbatteri – som formodentlig er en prototype som ennå ikke er klar for massemarkedet.

Hyper Charge-løsningen er fremdeles en proprietær Xiaomi-teknologi, og det er uvisst om selskapet planlegger å lisensiere teknologien til andre aktører.

En full kommersialisering som vil komme alle mobileiere til gode ligger nok dermed fremdeles et stykke frem i tid. Det er også uvisst når Xiaomi eventuelt skal starte sin egen masseproduksjon av løsningen.

120 watt allerede på markedet

Med en effekt på 200 watt tar Xiaomi uansett et ganske stort steg fremover innen ladeteknologi, med tanke på at 120 wattsløsningene bare så vidt har begynt å melde sin ankomst på markedet. 

Selskapets toppmodell Mi 10 Ultra, som kun er begrenset til det kinesiske markedet, er blant mobilene som kommer med 120 watts hurtiglading. Nettstedet Android Authority testet mobilens ladeløsning og kom frem til at det tok 21 minutter å lade til 100 prosent.

Som Engadget peker på har også Vivo og Oppo demonstrert 120 wattsladere som lader opp et 4000 mAh-batteri på henholdsvis 15 og 20 minutter.

Xiaomi har for øvrig også tidligere vist frem spennende ladeteknologier. Som digi.no rapporterte om i februar har selskapet demonstrert et konsept som lar deg lade mobile trådløst over en avstand på flere meter – kalt Mi Air Charge.

Xiaomis nye løsning lover å lade mobilen – og etter hvert andre typer enheter – trådløst over større avstander.
Les også

Denne løsningen lar deg lade mobilen trådløst fra den andre siden av rommet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.