HARDDISK

Seagates nye harddisker løfter lagringskapasiteten til nye høyder

Lanserte harddisker på 16 TB.

6. juni 2019 - 16:15

Lagringsteknologien går, i likhet med det meste annet av datateknologi, raskt fremover. I en pressemelding har Seagate nå kunngjort nye harddiskmodeller som representerer nok et steg fremover når det gjelder kapasitet.

I de to Seagate-seriene Exos X og IronWolf finner vi nemlig nå harddiskmodeller som skilter med en størrelse på saftige 16 terabyte. Dette skal ifølge produsenten gjøre harddiskene til de største i verden i sin kategori.

Beregnet på datasentre

Exos X16 er en 3,5-tommers enhet med en rotasjonshastighet på 7200 RPM og en SDR-ytelse (Sustained Data Rate) på opptil 261 MB per sekund.

Produktet er beregnet på datasentre, hvor disken ifølge Seagate gir 33 prosent flere petabyte per serverrack sammenlignet med 12 terabyte-diskene med samme fotavtrykk, som altså kan bidra til å redusere de totale kostnadene.

Exos X-serien, som også omfatter kapasiteter på 10 og 12 terabyte, er basert på heliumteknologi og kan fåes både med SATA 6 Gb/s-  og SAS 12 Gb/s-grensesnittene. Diskene har en såkalt MTBF (mediantid mellom systemfeil) på 2,5 millioner timer.

Serien kommer med SED-teknologi (self-encrypting device), som innebærer at diskene krypterer og dekrypterer dataene automatisk, uten at brukeren trenger å foreta seg noe spesielt.

Alle de tekniske detaljene om Exos X16 finner du i produktbeskrivelsen.

  <i>Foto: Seagate</i>
  Foto: Seagate

IronWolf-modeller til NAS-bruk

I tillegg har altså Seagates IronWolf-serie også blitt utvidet med 16 terabyte-modeller, opp fra de tidligere makskapasitetene på 14 terabyte. Disse produktene er primært beregnet på NAS-bruk (network-attached storage).

De nye IronWolf- og IronWolf Pro-modellene på 16 terabyte er også 7200 RPM-disker og har en SDR-ytelse på henholdsvis 210 MB/s og 250 MB/s. Mediantid mellom systemfeil på de to modellene ligger på henholdsvis én million og 1,2 millioner timer, og begge bruker SATA 6Gb/s-grensesnittet.

Norsk pris og lansering på de nye Seagate-modellene er ennå ikke kjent. Flere detaljer finner du i produktbeskrivelsene til IronWolf og IronWolf Pro.

Les også: Samsungs nye SSD-er kommer med opptil fire terabyte til en overkommelig pris »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.