IT-BRANSJEN

Simula flytter fra IT Fornebu til Oslo sentrum

IT-forskerne i Simula skal flytte til denne bygården sentralt i bykjernen, like ved Slottsparken.
IT-forskerne i Simula skal flytte til denne bygården sentralt i bykjernen, like ved Slottsparken. Foto: Dmitry Tkachenko
26. nov. 2019 - 10:39
Konstituert senterleder Olav Lysne håper han får sjansen både til å være det nye senterets leder på permanent basis og å kunne fortsette å forske.
Les også

OsloMet + Simula = sant

Simula Research Laboratory var i 2001 første leietaker som flyttet inn i det gamle terminalbygget på Fornebu, som etter avvikling av flyplassen ble gjort om til næringsklyngen IT Fornebu.

Nå forbereder de seg på en ny tilværelse i Oslo sentrum. Forskningsinstitusjonen skal fra september 2021 flytte virksomheten fra Bærum kommune til bygården i Kristian Augusts gate 23 ved Tullinløkka, ifølge en pressemelding.

I forkant skal eiendommen rehabiliteres. Simula har tegnet en 15-årig leieavtale med opsjon på ytterligere forlengelse. Avtalen gjelder for drøyt halve bygget eller om lag 4.000 kvadratmeter.

– Fantastisk

House of CAIR ved Universitetet i Agder har kjøpt inn åtte stykk Nvidia DGX-2, som gir en ytelse på heftige 16,8 petaflops.
Les også

Klynger med ekstreme grafikkort danner noen av verdens raskeste superdatamaskiner

Bygningen ligger vis-a-vis Kulturhistorisk museum med umiddelbar nærhet til Slottsparken, Holbergs plass og Nationaltheatret stasjon.

– I sentrum kommer vi nærmere våre viktigste samarbeidspartnere. Tilgjengeligheten blir bedre for ansatte og gjester, og beliggenheten er fantastisk. Vi gleder oss til å flytte til et mer dynamisk sentrumsmiljø etter gode år på Fornebu, sier UiO-professor Aslak Tveito, som også er administrerende direktør for Simula Research Laboratory, i pressemeldingen.

IBM Norge, Microsoft Norge og Computas er eksempler på andre selskaper som de siste par årene har valgt å flytte til sentrale strøk i Oslo.

Dahl og Nygaard

James Gosling i forbindelse med feiringen av 50-årsjubileet til Simula ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo.
Les også

Java-oppfinneren lærte seg Simula ved å studere koden til kompilatoren

Simula driver grunnleggende anvendt forskning og utdanning på utvalgte områder innen maskinlæring, datasikkerhet, IKT-sikkerhet, programvare- og kommunikasjonsteknologi. Forskningssenteret er organisert som et aksjeselskap og er heleid av av Kunnskapsdepartementet.

Siden starten i 2001 har senteret utvidet sin virksomhet. I dag omfatter dette et morselskap og flere datterselskap. 

Simula Research Laboratory er oppkalt etter det norskutviklede programmeringsspråket med samme navn, som er internasjonalt anerkjent som det første objektorienterte språket. Simula ble utviklet av informatikknestorene Ole-Johan Dahl og Kristen Nygaard på 1960-tallet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.