SIKKERHET

Sjekker posisjonen din selv om du har deaktivert sporing

IOS 13.3.1 byr  på mer kontroll for brukeren.

Sporingsproblemet til Iphone 11 skal være løst med den nye Ios-oppdateringen.
Sporingsproblemet til Iphone 11 skal være løst med den nye Ios-oppdateringen. Kurt Lekanger
29. jan. 2020 - 13:48

I desember rapporterte digi.no at Iphone 11 sjekker posisjonen til brukeren selv om man har deaktivert denne type forespørsel i innstillingene, på grunn av en funksjon knyttet til telefonens UWB-brikker (ultra-bredbånd). En ny oppdatering skal nå bøte på dette.

Apple slapp nettopp den nye IOS 13.3.1-oppdateringen, og i beskrivelsen av oppdateringen kommer det frem at selskapet har lyttet til de mange rapportene om UWB-saken.

Kan slås av

IOS 13.3.1 kommer nemlig med en ny av/på-bryter som lar brukere kontrollere bruken av lokasjonstjenester knyttet til UWB-brikken, og dermed skulle altså sporingsproblemet være betydelig redusert.

Saken startet med at nettstedet Krebsonsecurity at forespørlser om posisjonsdata periodevis fortsetter å dukke opp på Iphone 11 selv om alle applikasjonene og tjenestene på telefonen individuelt er stilt inn til å aldri be om lokasjonsdata.

Apple iPhone XS
Les også

For andre gang på kort tid hadde iOS en sårbarhet som legger til rette for hacking av iPhone

Nettstedet tok kontakt med Apple, som svarte at adferden henger sammen med henger sammen med UWB-brikkene som finnes i Iphone 11.

Ultra-bredbånd (UWB) er betegnelsen på en radioteknologi som opererer med en veldig høy båndbredde (>500 MHz). Teknologien kan brukes til rask overføring av data, radar, avbildning og lokaliseringssystemer over korte avstander.

Brukes til å forstå posisjonen

Apple sier at denne teknologien brukes av de nye Iphone-telefonene til å forstå posisjonen relativt til andre enheter med UWB-støtte, altså andre Iphone-telefoner, noe som igjen brukes til for eksempel deling av filer via Airdrop-funksjonaliteten.

Apple iPhone 11 Pro.
Les også

iPhone 11 sjekker posisjonen din selv om du har deaktivert funksjonen

Selskapet forklarte at indikatoren for deling av lokasjonsdata dukker opp fordi enheten periodevis sjekker om den benyttes i et av landene som Apple ennå ikke har fått godkjennelse til å bruke UWB i.

Ifølge Apple er UWB underlagt reguleringer og noen steder kreves det at teknologien er slått av.

13.3.1-oppdateringen kommer for øvrig også med en fiks til et Facetime-problem som innebar at tjenesten kunne bruke bakkameraet i stedet for frontkameraet, og skal reparere problemet med at push-varslinger noen ganger ikke blir levert over Wifi-nettet.

Alle detaljene finner du på Apples støttesider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.