Slår sammen Telenordic og Talkmore

Onetwocom slår sammen sin datter Telenordic med den norske mobiloperatøren Talkmore.

Onetwocom slår sammen sin datter Telenordic med den norske mobiloperatøren Talkmore.

Det svenske mobilselskapet Onetwocom melder at de slår sammen sitt datterselskap Telenordic med den norske mobiloperatøren Talkmore, og oppretter holdingselskapet Talkmore Holding ASA for å samle gruppens eksisterende mobilkunder i én enhet.

Det nye selskapet får 36 000 mobilabonnenter – hvorav 13 000 fra Talkmore – og legger opp til å bli notert på Oslo børs i løpet av første halvår 2006. Onetwocom får 70 prosent av aksjene, mens de tidligere eierne av Talkmore får 30 prosent.

– Det norske mobilmarkedet er fortsatt ganske splittet, med bare to store og et flertall mindre operatører, sier Onetwocoms styreformann Erik Langaker i en pressemelding. – Vårt mål er å fortsette å være aktive i konsolideringen av markedet med tanke på å skape en større operatør med tilstrekkelig kundemasse til fullt ut å kunne utnytte stordriftsfordeler. I tomrommet etter TeliaSoneras kjøp av Chess/Sense ser vi at det finnes rom for å skape en ny stor aktør på det norske telemarkedet.

Langaker peker på at Talkmore har en gjennomsnittlig omsetning per kunde per måned på 260 norske kroner, og er i sterk vekst.

Tidligere styreformann i Talkmore, Roger Nordal, går inn i styret i det nye holdingselskapet. Han peker på at Talkmore har fokusert på netthandel for å drive med svært lav kostnad per ny abonnent.

– Vi har kunnet skjøte både salg og support med et minimum av personinnsats, samtidig som vi har vokst svært raskt de siste månedene. Sammenslåingen med Telenordic og opprettelsen av Talkmore Holding er en løsning som lar oss gå bredere ut mot flere segmenter, sier Nordal i den samme pressemeldingen.

    Les også:

Til toppen