MICROSOFT

Oppkjøpet fullført – nå blir LinkedIn integrert i Windows og Office

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Bilde: Reuters/Robert Galbraith/File Photo
9. des. 2016 - 10:49

For noen dager siden godkjente EU-kommisjonen Microsofts oppkjøp av LinkedIn, og dermed var siste hindring for oppkjøpet ute av veien. Microsoft har gitt 26,2 milliarder dollar for selskapet, rundt 220 milliarder kroner. 

Oppkjøpet ble gjennomført i går, torsdag, og Microsofts toppsjef Satya Nadella gikk i den forbindelse ut med opplysninger om selskapets videre planer for LinkedIn. Dette gjorde han naturligvis via en kommentar på nettopp LinkedIn.

Ifølge Nadella har Microsoft allerede tenkt mye på hvordan LinkedIn kan integreres både i Windows og i Office-pakken, samt i Microsofts CRM- og ERP-løsning, Dynamics 365. Integrasjon mot nettopp løsninger som Dynamics 365 er en av de viktigste grunnene til at konkurrenten Salesforce har forsøkt å overbevise konkurransemyndigheter om å stoppe oppkjøpet.

Microsoft går til priskrig mot Salesforce:
Slik blir nye Microsoft Dynamics 365 »

LinkedIn-varslinger direkte i Windows

I LinkedIn-innlegget ramser Nadella opp en rekke integrasjoner selskapet har planer om å gjøre. En av de mest synlige for vanlige Windows-brukere vil være at du vil få varslinger fra LinkedIn direkte i Windows 10 Handlingssenter (action center).

LinkedIn vil også bli tett integrert med Microsoft Outlook og Office-pakken, slik at du vil få tilgang til hele kontaktnettverket ditt i LinkedIn via Office-applikasjonene. Du vil også kunne bruke Word til å skrive profiloppdateringer om deg selv, som så lastes opp til LinkedIn, i tillegg til at du vil få opp aktuelle ledige stillinger – og til og med kunne søke på jobber i LinkedIn direkte fra Office. 

Microsofts toppsjef Satya Nadella. Bildet er tatt under Microsofts årlige aksjonærmøte, den 30. november 2016. <i>Foto: AP Photo/Elaine Thompson</i>
Microsofts toppsjef Satya Nadella. Bildet er tatt under Microsofts årlige aksjonærmøte, den 30. november 2016. Foto: AP Photo/Elaine Thompson

I bedrifter vil oppslag i LinkedIn kunne drives av Active Directory og Office 365. Microsoft vil også lage en slags nyhetsportal med forretningsnyheter.

Vil gjøre integrasjon med Office mulig også for konkurrenter  

For å få oppkjøpet godkjent av EU måtte Microsoft gjøre en del tilpasninger i måten de har tenkt å integrere LinkedIn med Windows.

Microsofts juridiske direktør Brad Smith skriver i et blogginnlegg at de har forpliktet seg til å gjøre det mulig for konkurrenter å integrere sine tjenester i Outlook, Word, PowerPoint og Excel – via Office Add-in-programmet. 

Selskapet har også forpliktet seg til å gjøre det mulig for PC-produsenter å velge å ikke inkludere en fremtidig LinkedIn-applikasjon eller -snarvei på PC-er som skal selges i EU/EØS-området. Det skal også være mulig for brukerne å avinstallere LinkedIn og eventuelle snarveier, og Microsoft skal ikke gjennom Windows oppfordre brukerne til å installere en LinkedIn-applikasjon – selv om de har lov til å promotere den via app-butikken Windows Store. 

«Med kombinasjonen Microsoft og LinkedIn kan vi ta nye steg for å hjelpe mennesker med å lære nye ting, og finne bedre jobber», skriver Smith. 

Stort intervju med Satya Nadella: – Skyen gir mer demokrati (Digi Ekstra)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.