OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Slik blir nettleservalget i Android

Kun for europeiske brukere.

Google skal nå åpne for mer konkurranse mot to av selskapets viktigste mobilapper i Android.
Google skal nå åpne for mer konkurranse mot to av selskapets viktigste mobilapper i Android. Skjermbilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. apr. 2019 - 05:00

Google presenterte i forrige uke måten Android-brukere snart vil bli møtt med et skjermbilde hvor de enkelt kan velge å installere andre nettlesere og søkeapper fra to lister som hver har til sammen fem alternativer, inkludert de som allerede er installert.

De ledige plassene på listene vil fylles av de mest populære alternativene.

Les også: Nå vil Google spørre deg hvilken nettleser og søkemotor du ønsker å bruke

I Google Play

Etter at en kommende oppdatering av Google Play har blitt installert, vil brukerne bli møtt av disse valgskjermene første de gang de åpner den oppdaterte Google Play-appen. 

Brukerne kan velge å installere det antallet alternative apper de ønsker. Brukerne som laster ned en alternativ søkeapp, vil i etterkant bli spurt om de ønsker å gjøre denne til standard søkemotor i Chrome. 

De kommende skjermene for valg av søkeapper og nettlesere i Android vil inneholde fem alternativer. inkludert dem som allerede er installert. Det er derfor ikke sikkert oversiktene vil inneholde alle de samme alternativene som vist i bildet. <i>Skjermbilde: Google</i>
De kommende skjermene for valg av søkeapper og nettlesere i Android vil inneholde fem alternativer. inkludert dem som allerede er installert. Det er derfor ikke sikkert oversiktene vil inneholde alle de samme alternativene som vist i bildet. Skjermbilde: Google

Bakgrunnen for at Google nå innfører disse valgskjermene, er i praksis den samme som den Microsoft måtte forholde seg til i 2010 da selskapet kom med en tilsvarende valgskjerm for nettlesere i Windows 7 og eldre, nemlig EU-kommisjonens reaksjon på misbruk av markedsmakt til å fremme andre, ikke-relaterte produkter. 

Android fungerer helt fint uten selv om brukeren velger å bruke noe annet enn Google Search og Chrome, akkurat som Windows fungerte og fortsatt fungerer helt fint uten at brukerne mer enn en sjelden gang er nødt til å åpne Internet Explorer eller Edge.

Les også: Windows skal informere om tolv nettlesere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.