Slik skal Apple stjele Android-brukere 

Lager migrerings-app.

Slik skal Apple stjele Android-brukere 
Det meste av innholdet fra en Android-telefon skal kunne flyttes til en iPhone. Bilde: Apple

Blant de mange interessante iOS 9-nyhetene som ble vist frem under WWDC-konferansen mandag kveld var det en funksjon Apple snakket lite om. Den er imidlertid ganske oppsiktsvekkende.

Les mer om iOS 9, Mac OS X og watchOS 2.

Det er nemlig snakk om en assistent-app som skal hjelpe brukere med å overføre all data og informasjon fra en Android-telefon til iOS. Det er tydelig at Apple gjør alt for å stjele markedsandeler fra sin store konkurrent (selv om de også for første gang kommer med en Android-applikasjon for Apple Music).

Tar med seg alt

Appen heter «Move to iOS», og skal flytte innhold som kontakter, meldinger, kalendre, epost-kontoer og medier fra en Android-enhet. Det skal selvsagt skje trådløst. 

Den vil også skanne etter hvilke applikasjoner man har installert på Android-telefonen, og komme med forslag for tilsvarende gratis-apper på iOS. Når det gjelder betal-apper, vil den legge tilsvarende iOS-applikasjoner inn i ønskelisten til App Store. 

Det er ikke avklart hvordan det hele vil fungere, om det vil støtte spesifikke telefonmodeller og om det vil være øvrige begrensninger.

Les mer: Dette er Apple Music.

Likevel er det tydelig at Apple er stadig mer aggressive når det gjelder å stjele brukere fra andre plattformer. 

;