MICROSOFT COPILOT

Snart kan Copilot-funksjonen i Windows starte automatisk

Microsoft tester ny funksjon.

Microsoft introduserer Copilot i stadig flere verktøy.
Microsoft introduserer Copilot i stadig flere verktøy. Illustrasjon: Microsoft
15. jan. 2024 - 12:35

Microsoft massive investeringer i Open AIs KI-teknologi resulterte i en avansert KI-assistent døpt Copilot, som siden har opplevd stor og voksende popularitet blant brukere. 

Microsoft har konstant jobbet med å forbedre tjenesten og gjøre den mer tilgjengelig for brukere, og nå ser det ut til at selskapet planlegger en enda sterkere Copilot-integrering i produktene sine.

Automatisk oppstart – på noen enheter

Som blant andre Windows Central rapporterer, er Microsoft nå i ferd med å teste en funksjon som starter Copilot automatisk ved oppstart av Windows 11.

Funksjonen ble omtalt i forbindelse med den seneste Insider Preview-versjonen av Windows og testes ifølge Microsoft ut på enheter som har en diagonal skjermstørrelse på 27 tommer og en bredde på 1920 piksler.

Selskapet har ikke videre spesifisert hvilke typer enheter det dreier seg om, men det ser altså ut til ikke å omfatte alle enheter.

Microsofts Copilot-funkskon har blitt svært populær, og nå tester selskapet automatisk oppstart av KI-assistenten i Windows 11. <i>Skjermbilde:  Microsoft</i>
Microsofts Copilot-funkskon har blitt svært populær, og nå tester selskapet automatisk oppstart av KI-assistenten i Windows 11. Skjermbilde:  Microsoft

Den eksperimentelle funksjonen kan aktiveres i innstillingsmenyen i Windows, så brukere kan fremdeles velge å starte Copilot manuelt, dersom de ønsker det.

Ideen, om den blir implementert i en fremtidig Windows-versjon, er på mange måter et logisk skritt med tanke på at Microsoft allerede har bakt Copilot-funksjonalitet inn i de fleste av produktene sine. Office-appene var først ute med støtte, før den deretter kom til selve Windows 11 litt senere.

Kunngjorde egen Copilot-tast

Ellers har Copilot-suksessen ført til at Microsoft har lansert tjenesten som en egen Android-applikasjon (for abonnenter), og nylig kunngjorde Microsoft en egen Copilot-tast til Windows 11-tastaturer – den første, store endringen av Windows-tastaturet på rundt 30 år.

Copilot er altså en KI-assistent som kan benyttes til en lang rekke oppgaver i Windows og Microsofts øvrige produkter, hvor brukere kan benytte vanlig språk til å utføre kompliserte oppgaver uten behov for teknisk ekspertise på forhånd. 

Teknologien har blitt populær, også her til lands. Som Digi.no har meldt, har Crayon – Norges største leverandør av Microsoft-teknologi – bekreftet at etterspørselen etter Copilot er enorm.

Nylig kom det også frem at NTNU skal jobbe med å finne ut av hvordan offentlig sektor skal forholde seg til teknologien i tiden fremover.

Microsoft har lanserte sin populære Copilot-tjeneste som mobilapp – foreløpig kun til Android.
Les også

Nå kan du få Microsofts Copilot som en egen Android-app

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.