Nettlesere

Snart vil én nettleser trolig være alene om å støtte andre plugins enn Flash

Gamle Internet Explorer vil snart være den eneste støttede nettleseren med støtte for eksterne plugins.
Gamle Internet Explorer vil snart være den eneste støttede nettleseren med støtte for eksterne plugins. (Bilde: digi.no (montasje))

Plugin-basert innhold på weben har lenge levd en usikker tilværelse, men om ikke så lenge skrumpes mulighetene for kjøre slikt innhold ytterligere inn. Dette skriver Oracle i en oppdatering til tjenesteleverandører som fortsatt tilbyr webbaserte tjenester basert på Java-applets. Disse tilrådes å finne andre løsninger for disse tjenestene.

I begynnelsen av mars forsvinner nemlig støtten for NPAPI-plugins også fra Mozilla Firefox. Fra og med Firefox 52 vil Adobe Flash Player være den eneste pluginteknologien som fortsatt skal støttes av nettleseren. 

Dette gjelder riktignok ikke langtidsutgaven Firefox 52 ESR, som også kommer i mars. Den vil fortsatt støtte plugins som Java og Silverlight fram til begynnelsen av 2018

Bakgrunn: Skal droppe plugin-støtten i Firefox

I alle fall IE gjenstår

Det eneste alternativet til Firefox 52 ESR på Windows-baserte systemer, dersom man fortsatt ønsker støtte for annen pluginer enn dem som i praksis følger med den enkelte nettleser, vil dermed være Internet Explorer. 

På Mac har Safari fortsatt litt begrenset støtte for NPAPI-plugins som Java, men det er nok lite sannsynlig at støtten vil bli opprettholdt i framtidige utgaver.

Oracle selv skal legge ned den offisielle støtten for applets med utgivelsen av Java 9, som etter planen skal lanseres den 27. juli i år.

Les også: Oracle skal ta livet av Java i nettleseren

Kommentarer (12)

Kommentarer (12)
Til toppen