5G

Sør-Korea har skrudd på 5G-nett som første land i verden

Sør-Korea har slått på 5G-nettet i landet to dager før planen og er dermed første land i verden som tilbyr det superraske mobilnettet.

Sør-Korea har slått på 5G-nettet i landet to dager før planen, og er dermed første land i verden som tilbyr det superraske mobilnettet.
Sør-Korea har slått på 5G-nettet i landet to dager før planen, og er dermed første land i verden som tilbyr det superraske mobilnettet. Foto: AP / Ahn Young-joon / NTB scanpix

Sørkoreanske operatører skulle etter planen slå på nettverket fredag, men valgte å starte opp to dager tidligere for å komme amerikanerne i forkjøpet.

Nettet ble slått på sent onsdag kveld, flere timer før amerikanske Verizon slo på sitt 5G-nett i enkelte områder i Minneapolis og Chicago.

Det er imidlertid kun heldige utvalgte som foreløpig kan benytte seg av 5G-nettet i Sør-Korea. Promotører, som kunstløpstjernen Yuna Kim, kan nå nyte det superraske nettet, mens den gjengse sørkoreaner må vente til fredag.

Også Kina og Japan har vært med i kappløpet om å bli første land som tilbyr 5G, men måtte se seg slått av sørkoreanerne.

Ifølge mobiloperatører kan data lastes ned 20 ganger raskere på 5G-nettet enn på 4G.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.