BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stadig flere Apple Watch-apper

Den mest populære kategorien er overraskende.

Utviklere får tilgang til så å si hele Watch-maskinvaren med watchOS 2, som slippes neste uke.
Utviklere får tilgang til så å si hele Watch-maskinvaren med watchOS 2, som slippes neste uke. Bilde: Apple
11. sep. 2015 - 14:45

Apple Watch får snart en betydelig programvareoppdatering, watchOS 2.0.

Blant nyhetene er nye bakgrunner, data som vises direkte fra tredjepartsapper på hovedskjermen, «tidsreiser» som lar brukerne sjekke hva som er på planen i morgen eller hva som skjedde i går med en enkel bevegelse, og ikke minst native apper, som er uavhengige av mobiltelefonen og har bedre støtte for klokkens maskinvare.

I forbindelse med dette slapp analyseselskapet App Annie en ny rapport (via TechCrunch) om tilstanden på tredjepartsapplikasjoner til smartklokken.

Det er et interessant poeng hvor mange Apple-utviklere som har kastet seg over det utvidede økosystemet som nå inkluderer klokken.

Les også: Dette er tidenes mest populære apper

App Annie mener at det nå finnes 11.469 apper til klokken. Senest i juli var tallet 7.567. Det stemmer nokså godt med Apples egne tall – selskapet sier at «over 10.000» apper finnes nå til klokken.

Spill er mest populært

Det som er nokså oppsiktsvekkende er fordelingen av kategoriene. Det er faktisk spill som leder an, ifølge byrået, med 1412 titler som kan karakteriseres som spill. Til tross for at klokken har en liten skjerm som ikke er spesielt godt egnet til spilling, og til tross for at man har en telefon i lomma som er mye bedre egnet til dette.

Diverse bruksapper kommer på andreplassen, og deretter listes livsstilsapper, helse og underholdning.

Oversikten viser likevel ikke hvor mange av appene blir brukt, og hvor lenge. Det er rimelig å tro at de mest populære appene til klokken faktisk har konkrete, nyttige funksjoner.

Les også: Norske apper klare for Apples klokke

Lanseringen av watchOS 2 neste uke vil uansett mest sannsynlig endre app-landskapet ganske betydelig. Apper vil ikke lenger måtte være knyttet til iPhone over Bluetooth kontinuerlig, og vil kunne bruke flere av mulighetene til klokken. Det er forhåpentligvis nå vi vil kunne se de virkelig kreative applikasjonene, ettersom utviklerne lærer seg å utnytte maskinvaren bedre.

Apple Watch har fortsatt ikke en offisiell norsk lanseringsdato, så den store utbredelsen av norske apper vil uansett la vente på seg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.