SKOLE

Stanser app-bruk i skoler og barnehager

Stavanger kommune frykter brudd på personvernlovgivningen i skoler og barnehager og har derfor stengt alle apper som brukes til kommunikasjon med foreldre.

Foreldre og foresatte i Stavanger må gå tilbake til tjenester som epost og sms, penn og papir for kommunisere med skoler og barnehager etter at kommunen har valgt å stenge bruken av flere meldingsapper av hensyn til personvern.
Foreldre og foresatte i Stavanger må gå tilbake til tjenester som epost og sms, penn og papir for kommunisere med skoler og barnehager etter at kommunen har valgt å stenge bruken av flere meldingsapper av hensyn til personvern. Foto: Wilma Nora Dortehellinger Nygaard / NTB scanpix
28. okt. 2019 - 09:19

– Vi har sendt ut en melding til skoler og barnehager, om at fra mandag stenger vi bruken av alle apper og meldingstjenester i skoler og barnehager, sier skolesjef i Jørn Pedersen i Stavanger kommune til Stavanger Aftenblad.

Bakgrunnen for appstansen er at kommunen i en gjennomgang har sett at sikringstiltak og rutiner for personvern i skolene og barnehagene i kommunen ikke er gode nok.

Føre var

Les også

Skolesjefen opplyser at det ikke er grunn til å tro at det har skjedd brudd på personvernlovgivningen, men at de likevel velger å stenge bruken av appene midlertidig.

Stansen gjelder apper og meldingstjenester som IST Direkte, Mobilskole, Spond og Kidsmonitor, ifølge avisa. Dermed må skolene og barnehagene i Stavanger igjen ta i bruk gamle tjenester som mail, sms, penn og papir.

(©NTB)

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.