SKYTJENESTER

Statkraft flytter inn i skyen

Europas største produsent av fornybar energi er i ferd med å flytte hele sin IT-infrastruktur til skyen og migrerer i disse dagene serverne til Microsoft Azure-plattformen.

Statkrafts skysjef Vincent Christiansen med konsulenter fra Sopra Steria, som skal bidra i migreringen til skyen.
Statkrafts skysjef Vincent Christiansen med konsulenter fra Sopra Steria, som skal bidra i migreringen til skyen. Foto: Sopra Steria
Magnus RossMagnus RossJournalist
3. nov. 2023 - 07:59

IT- konsulenter i Sopra Steria bistår nå kraftselskapet i prosjektet, som ifølge Microsoft er blant de største migrasjonsprosessene som er gjennomført i Norge de siste årene.

Det er alle datasentrene og over 1000 servere i Norge og Sør-Amerika, som nå flyttes til skyen  og migrerer til Microsoft Azure-plattformen.

God lønnsomhet

Vincent Christiansen, Statkrafts Head of Cloud Infrastructure, forventer umiddelbare gevinster av prosjektet. Han påpeker at verden trenger ren energi, og med sterke globale vekstambisjoner i årene som kommer, gir det mer mening å være i skyen enn på bakken.

– Prosjektgrunnlaget er positivt og tilsier at investeringen vil betale seg tilbake i løpet av få år. Vi blir en enda mer effektiv og datadrevet organisasjon, og vi får tilgang til ny teknologi som vil hjelpe oss med å øke innovasjonstakten. I tillegg vil vi nyte godt av at plattformene standardiseres og av at løsningene enkelt lar seg skalere opp og ned etter behov, sier Christiansen i Statkraft.

Som strategisk partner ser Sopra Steria frem til å være en del av Statkrafts digitaliseringsreise, skriver selskapet, i en melding om overgangen til skyen.

Flytter viktige data

Ifølge Tor Inge Åsen, Industry Lead Power & Utilities i Microsoft, er dette ett av de største migrasjonsprosjektene i norsk sammenheng.

– Statkraft har sterke vekstambisjoner, og trenger å tilrettelegge for denne veksten. Ved å migrere infrastrukturen til skyen får både Statkraft storskalafordeler og smidighet. Siden kraftproduksjon er samfunnskritisk og følgelig svært regulert, blir dette et komplekst og banebrytende prosjekt, sier Åsen i Microsoft i pressemeldingen. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.