Statoil jakter på IT-løsninger som kutter kostnader

Nytt inkubatorsenter i Trondheim.

Statoil jakter på IT-løsninger som kutter kostnader
Statoil satser på å finne teknoløsninger som kutter kostnader i samarbeid med innovasjonsmiljøet i Trondheim. Illustrasjon viser automatiserte ekstraksjonsfelt på havbunnen som er planlagt tatt i bruk fra 2020.

Statoil går aktivt inn i innovasjonsmiljøet i håp om å finne nye IT-løsninger og annen teknologi som kan redusere kostnadene i takt med fallet i oljeprisen.

Løsningen kan befinne seg i Trondheim.

Les denne: Løsningen kan føre til at investeringer for 10 milliarder lønner seg

Dramatisk fall

Oljeprisen har falt dramatisk de siste månedene, og oljeselskapene følger opp med omfattende kutt i kostnader. I praksis handler mye om å redusere bemanningen.

En annen metode er å bruke noe mer penger på å finne digitale løsninger og metoder som medfører lavere driftskostnader.

Her har Statoil Technology Invest (STI) nå inngått en avtale med den nye inkubatoren NTNU Accel i Trondheim.

Les også: Tabben de gjorde for 10 år siden kostet dette selskapet alt

Nyskaping

Avtalen innebærer at STI etablerer kontorplasser hos inkubatoren, sammen med gründere, mentorer, investorer, rådgivere og såkalte business angels.

Statoils folk vil være tilgjengelige for de øvrige leietakerne for å bistå med rådgivning, nettverk og markedskunnskap.

NTNU Accel er et inkubatorselskap som starter opp 29. oktober. Det eies av NTNU, Sintef, Siva, Sparebanken Midt-Norge, Proneo og Kunnskapsparken Nord-Trøndelag.

Det formelle oppdraget er "å styrke det regionale økosystemet for nyskaping, samt skape grunnlag for etablering, inkubering og akselerert utvikling av nye, kunnskapsbaserte bedrifter med internasjonal konkurransekraft".

Les gjerne: Kon-Tiki2 blir stappet med norsk teknologi

Ståle Myhre, Statoil Tecnology Invest, STI (t.v.)
Statoil Tecnology Invest ved Ståle Myhre (t.v.) og daglig leder Nils Ole Krogstad hos NTNU Accel skal samarbeide om å utvikle teknologi som reduserer kostnadene i oljesektoren. Bilde: Pressefoto

Levedyktige selskaper

Ifølge daglig leder Nils Ole Krogstad hos NTNU Accel vil samarbeidet med STI øke mulighetene for å utvikle levedyktige selskaper i den pressede olje- og gassektoren.

For Statoil er det nødvendig å finne nye løsninger som kan senke driftskostnadene og gjøre nødvendige tilpasninger til et marked med en mye lavere oljepris, ifølge en pressemelding.

– Samarbeidet med NTNU Accel gir oss muligheten til å jobbe med spennende startups med innovative teknologier og tjenester som kan være med på å forme fremtidens Statoil, sier Ståle Myhre hos STI.

Så du denne? Amazon garanterer en riktig «god jul»

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.