Roamingpriser

Telenor: – Bruken av mobildata i utlandet har endret seg dramatisk

Brukes ti ganger mer enn for et år siden.

Smartmobil på sandstrand.
Smartmobil på sandstrand. (Bilde: Colourbox)

Brukes ti ganger mer enn for et år siden.

Ifølge Telenor Norge bruker selskapets kunder totalt sett 900 prosent mer mobildata nå enn før selskapet for et år siden innførte fri roaming i EU- og EØS-land. Dette opplyser Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge, i en pressemelding. 

– Vi er vitne til en liten surferevolusjon i bruken av mobilen i utlandet, sier han. 

Spania er det landet hvor Telenors norske kunder bruker mest datatrafikk, bortsett fra i Norge. Listen nedenfor viser topp ti reisedestinasjoner basert på datatrafikk.

1.Spania
2. Sverige
3. Storbritannia
4. Danmark
5. Tyskland
6. Frankrike
7. Italia
8. Nederland
9. Polen
10. Østerrike

I tillegg til EU- og EØS-landene, tilbyr Telenor Norge de samme betingelsene i Martinique, Guadeloupe, Fransk Guyana, Desirade, Les Saintes, Marie-Galante, Saint Barthelemy, St.Martin (FR), Gibraltar, La Reunion og Mayotte.

Les også: Nå er fri roaming endelig vedtatt i EU

Økt månedspris

Ifølge selskapet har de fleste av privatkundene allerede valgt å bytte til et abonnement som inkluderer fri roaming i Europa. Fra med den 15. juni vil også resten av kundene kunne gjøre det sammen, siden dette er datoen da EU-vedtaket om tilsynelatende kostnadsfri roaming for kundene vil gjelde for alle mobilabonnementer som har mobilabonnement fra et EU- eller EØS-land.

I praksis vil denne endringen fører at noen av Telenors mobilabonnementer blir 30 kroner dyrere i måneden. 

Noe tilsvarende gjelder også for bedriftsabonnentene. 

– De fleste av våre bedriftskunder har allerede gått over til abonnement med kostnadsfri roaming i EU og EØS, og nå endrer vi de abonnementene som er igjen, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift, i pressemeldingen.

Telenor opplyser for øvrig også at selskapet har forhandlet fram lavere roamingpriser med operatører i 19 land. Thailand, Malaysia, Bangladesh, Pakistan, Myanmar, USA, Sveits, Serbia og Montenegro vil bli omfattet av prissone 1, som skal være den laveste Telenor har utenfor EU. 

Men det loves lavere mobildatapriser også i Albania, Argentina, Brunei, El Salvador, Kenya, Filippinene, De forente arabiske emirater, Qatar, Saudi-Arabia og Venezuela.

Leste du denne? Nå åpner de første lavprisselskapene for fri roaming også utenfor Norge. Men er tilbudene så gode som det kan virke som?

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen