Telenor viser 5G på mandag

Mandag 20. mars vil Telenor som først i Norge vise 5G, med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som «snorklipper».

Dette bildet følger invitasjonen til Telenors 5G-demo kommende mandag. Det antyder hvilke anvendelser av 5G som vil bli vist.
Dette bildet følger invitasjonen til Telenors 5G-demo kommende mandag. Det antyder hvilke anvendelser av 5G som vil bli vist. (Bilde: Telenor)

Mandag 20. mars vil Telenor som først i Norge vise 5G, med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som «snorklipper».

Telenor fortalte under Mobile World Congress i Barcelona at de ville være først til å vise 5G i Norge. Nå skjer det altså i et arrangement som tydelig viser at dette er viktig for selskapet. Det viser lista over talere som skal følge åpningen av det første 5G-nettet i Norge.

Sterk satsing fra Telenor

Konsernsjef Sigve Brekke skal på mandag snakke om digitaliseringsløpet Telenor har igangsatt og hvordan 5G danner grunnlag for dette. Han skal også gi innsikt i hvorfor Telenor satser så sterkt på 5G, samt hva det vil bety for kundene til Telenor Group rundt om i verden.

Nytilsatt Skandinava-direktør Berit Svendsen skal fortelle om hva 5G betyr for selskapet og hvordan Telenor Norge skal satse på teknologien.

Konsernsjef Sigve Brekke er blant tungvekterne som skal demonstrere 5G på Fornebu. 
Konsernsjef Sigve Brekke er blant tungvekterne som skal demonstrere 5G på Fornebu.  Foto: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil altså starte Norges første 5G-demo. Han vil også gi sin vurdering av hvilken betydning 5G vil få for samfunnet.

Buss og flygende drone

Telenor kaller 5G-demoen for en historisk hendelse. Ut fra bildene som følger invitasjonen til pressen, vil demonstrasjonene handle om kommunikasjon med en selvkjørende buss, samt fjernstyring av en flyvende drone.

Begge disse anvendelsene er blant de mest brukte eksemplene når bruk av 5G skal forklares. Og det er ikke merkelig, for den viktigste karakteristikken til 5G i forhold til 4G, er raskere svartid (lavere latency) i nettverket. Det er nødvendig for å kunne ha en rolle innen trafikkstyring, og åpenbart nødvendig når det gjelder fjernstyring av eksempelvis droner.

I Barcelona undertegnet Telenor en avtale med teknologileverandøren Huawei om å teste 5G sammen. Testingen skal skje ved hovedkontoret på Fornebu utenfor Oslo. Også Huawei vil være representert under demonstrasjonen mandag.

5G vil innebære en ny måte å bygge opp tjenester på for teleselskapene: Nettskyen blir fundamentet for 5G »

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen