Windows 10 installerte seg automatisk på systemet hennes. Microsoft måtte bla opp stort beløp

Stengte du dette vinduet sa du ja til oppgradering. Selskapet har i senere tid snudd på praksisen.
Stengte du dette vinduet sa du ja til oppgradering. Selskapet har i senere tid snudd på praksisen. (Bilde: Skjermdump)

Som digi.no tidligere har skrevet har Microsoft gått langt for å få sine brukere over på det nye operativsystemet Windows 10.

Selskapet har blant annet valgt å installere OSet på maskiner der brukere selv har avkreftet av de ville installere.

Gjorde systemet hennes ubrukelig

Siden desember har Windows-brukere blitt utsatt for en aggressiv kampanje, med mål om få flest mulig til å bytte til det nyeste operativsystemet.

Nå kan The Seattle Times rapportere om en bruker som har fått nok. Amerikaneren Teri Goldstein saksøkte selskapet etter at en påtvunget feilet Windows 10-oppgradering gjorde systemet hennes ubrukelig i flere dager.

Goldstein tok kontakt med Microsoft sin kundeservice, men de klarte ikke å hjelpe henne med å løse problemene. Saken endte dermed i det amerikanske rettssystemet.

- Jeg hadde ikke en gang hørt om Windows 10. Ingen spurte meg om jeg ønsket å oppgradere, forklarte hun i retten.

Krevde hele 10 000 dollar

Den amerikanske kvinnen krevde selskapet for 10 000 dollar – rundt 85 000 kroner – fordi hun mente at hun hadde mistet inntekten sin de dagene systemet var nede, skriver Extremetech.

Hun krevde også at selskapet skulle betale for den nye maskinen som hun gikk til innkjøp av. Og Goldstein vant søksmålet.

Microsoft anket først dommen, men valgte så å legge anken til side for å slippe at kostnadene skulle løpe løpsk i det amerikanske rettssystemet.

Fristen for å oppgradere Windows-baserte pc-er gratis til operativsystemet går ut i juli. Foreløpig er trolig tre av ti windowsbaserte systemer over på nyvinningen.

Kommentarer (26)

Kommentarer (26)
Til toppen