SIKKERHET

Tjeneste som skal fjerne sporing på e-post er nå åpnet for alle

Uten å måtte bytte e-postleverandør, skal du kunne opprette så mange private @duck.com e-postadresser du vil, og hindre at e-posten din brukes til å spore deg på nett, sier Duckduckgo.

− Rundt 85 prosent av testernes e-poster innehold skjulte sporingsmekanismer, sier Duckduckgo.
− Rundt 85 prosent av testernes e-poster innehold skjulte sporingsmekanismer, sier Duckduckgo. Skjermbilde: Ducduckgo
27. aug. 2022 - 16:00

Du har kanskje selv blitt fristet til å legge igjen e-postadressen din på et nettsted du ikke helt stoler på, om det er for å få resultatet av en quiz, en rabattkupong eller å bli med i en konkurranse. 

Risikoen er høy for at slike e-poster brukes til å spore deg på nett, og selge data om deg til annonsører. Løsningen for mange blir å sette opp en egen e-postadresse du ikke sjekker så ofte, lar fylles opp med spam, og glemmer passordet til.

Duckduckgo mener å tilby et bedre alternativ. I fjor sommer lanserte Duckduckgo en ny tjeneste, muligheten til å sette opp en egen @duck.com-adresse, med en innboks som skanner e-posten for skjulte sporingsmekanismer, fjerner dem, og sender e-posten videre til innboksen du foretrekker å bruke med informasjon om hva som er fjernet og hvem som står bak sporerne.

Etter et år med testing og ventelister for å ta i bruk funksjonaliteten, åpner selskapet nå tjenesten for alle.

 

Skjulte sporingsmekanismer

− Det er en rekke måter selskaper kan bruke e-posten din til å spore deg, rette annonser mot deg og påvirke hva du ser på nett, eller dele informasjonen din med tredjepart, sier selskapet på egne nettsider.

Når du åpner en e-post, kan skjulte sporingsmekanismer sladre om når du åpnet e-posten, hvor du var og hva slags enhet du brukte.

− Under betatesten fant vi at rundt 85 prosent av testernes e-poster inneholdt skjulte sporingsmekanismer, skriver selskapet.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.