SIKKERHET

Tjeneste som skal fjerne sporing på e-post er nå åpnet for alle

Uten å måtte bytte e-postleverandør, skal du kunne opprette så mange private @duck.com e-postadresser du vil, og hindre at e-posten din brukes til å spore deg på nett, sier Duckduckgo.

− Rundt 85 prosent av testernes e-poster innehold skjulte sporingsmekanismer, sier Duckduckgo.
− Rundt 85 prosent av testernes e-poster innehold skjulte sporingsmekanismer, sier Duckduckgo. Skjermbilde: Ducduckgo
27. aug. 2022 - 16:00

Du har kanskje selv blitt fristet til å legge igjen e-postadressen din på et nettsted du ikke helt stoler på, om det er for å få resultatet av en quiz, en rabattkupong eller å bli med i en konkurranse. 

Risikoen er høy for at slike e-poster brukes til å spore deg på nett, og selge data om deg til annonsører. Løsningen for mange blir å sette opp en egen e-postadresse du ikke sjekker så ofte, lar fylles opp med spam, og glemmer passordet til.

Duckduckgo mener å tilby et bedre alternativ. I fjor sommer lanserte Duckduckgo en ny tjeneste, muligheten til å sette opp en egen @duck.com-adresse, med en innboks som skanner e-posten for skjulte sporingsmekanismer, fjerner dem, og sender e-posten videre til innboksen du foretrekker å bruke med informasjon om hva som er fjernet og hvem som står bak sporerne.

Etter et år med testing og ventelister for å ta i bruk funksjonaliteten, åpner selskapet nå tjenesten for alle.

 

Skjulte sporingsmekanismer

− Det er en rekke måter selskaper kan bruke e-posten din til å spore deg, rette annonser mot deg og påvirke hva du ser på nett, eller dele informasjonen din med tredjepart, sier selskapet på egne nettsider.

Når du åpner en e-post, kan skjulte sporingsmekanismer sladre om når du åpnet e-posten, hvor du var og hva slags enhet du brukte.

− Under betatesten fant vi at rundt 85 prosent av testernes e-poster inneholdt skjulte sporingsmekanismer, skriver selskapet.

DuckDuckGo-nettleseren kan nå brukes av alle Mac-brukere.
Les også

Mac-brukere som er opptatt av personvern, har fått en ny nettleser – og Windows-versjonen kommer snart

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.