LEDERBYTTE

Toppsjefen i Accenture går av grunnet sykdom

Pierre Nanterme har jobbet for konsulentkjempen i hele sin 36-årige karriere.

Pierre Nanterme har ledet Accenture i en årrekke. Her avbildet under teknologikonferansen Digiworld i Paris i slutten av november 2018.
Pierre Nanterme har ledet Accenture i en årrekke. Her avbildet under teknologikonferansen Digiworld i Paris i slutten av november 2018. Foto: Eric Piermont, AFP / NTB scanpix
14. jan. 2019 - 14:17

Pierre Nanterme (59) går av med øyeblikkelig virkning. Han erstattes av tidligere finansdirektør David Rowland, som er utpekt til fungerende konsernsjef og styremedlem.

David Rowland er ny toppsjef i Accenture. <i>Bilde:  Pressefoto</i>
David Rowland er ny toppsjef i Accenture. Bilde:  Pressefoto

Accentures toppsjef fikk påvist kreft i tykktarmen i 2016 og ble operert for sykdommen det samme året. I en kunngjøring fredag blir det opplyst at franskmannen trekker seg på grunn av helsesituasjonen.

Han har viet hele sin karriere til konsulentkjempen. I 1983 begynte han i Accenture rett etter utdannelse og avtjent verneplikt.

– Det har vært en ære og et privilegium å tjene de ansatte og våre kunder gjennom hele min 36-årige karriere. Og jeg har aldri vært mer trygg på vår forretningstrategi, ledelsen og medarbeiderne [enn nå], konstaterer 59-åringen.

Sømløs overgang

Nanterme viser til at etterfølgeren har vært dypt involvert i strategien og omlegging til nyere vekstområder innen digitalisering, nettsky og datasikkerhet.

– Davids erfaring som høyt respektert leder og talentutvikler vil sørge for en sømløs overgang. Dette er er den rette beslutningen for min familie og meg, så jeg kan fokusere på egen helse, sier han i en uttalelse.

Videre blir det opplyst at Pierre Nanterme vil fortsette i en stilling som rådgiver til den nye toppsjefen. Uavhengige Marge Magner er utpekt til styreleder i Accenture. K. C. McClure er samtidig utpekt til ny finansdirektør. Hun har 30 års fartstid i selskapet.

Den nye toppsjefen David Rowland er også en veteran med svært lang fartstid etter å ha jobbet i foretaket i 35 år.

IT-konsulentkjempen ble opprinnelig startet av norsk-amerikaneren Arthur E. Andersen i 1913, allerede et år før utbruddet av første verdenskrig. Selskapet som har hovedsete i Paris og 469.000 ansatte globalt, byttet navn til Accenture så sent som i 2001.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.