RUST

Torvalds avviser ikke at det kan bli Rust i Linux-kjernen

I alle fall på steder hvor eventuelle kompatibilitetsproblemer bare vil gjøre begrenset skade.

En skal ikke se bort fra at enkelte deler av Linux-kjernen kan være basert på programmeringsspråket Rust i framtiden.
En skal ikke se bort fra at enkelte deler av Linux-kjernen kan være basert på programmeringsspråket Rust i framtiden. Foto: Colourbox
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. mars 2021 - 14:00

Programmeringsspråket Rust har på sine snart 11 år greid å markere seg som et attraktivt alternativ til C/C++, ikke minst i sentral programvare hvor sikkerheten har spesielt stor betydning. Rust gjør det å skrive systemprogramvare uten minnerelaterte sårbarheter som ofte finnes i programvare basert på C/C++. 

Dette har ført til forslag om å bruke Rust i forbindelse med Linux-kjernen, som i dag er skrevet i C. Tanken er ikke å skrive om hele kjernen i Rust, men at språket kan være et alternativ når det skrives ny kode. 

Med omvendt konstruksjon skal det bli mulig å kjøre Linux på de nye Macene fra Apple. Det er i alle fall målet.
Les også

Det kan bli Linux-støtte for Macer med  ARM-prosessor likevel

Ingen pådriver

Linux-skaperen, Linus Torvalds, har fortsatt det siste ordet når det gjelder utviklingen av Linux-kjernen. I et intervju med ZDNet blir han spurt om hva han tenker om å bruke Rust-kode i Linux-kjernen. 

– Personlig er jeg på ingen måte noen pådriver for Rust, men jeg er åpen for å vurdere de lovede fordelene og å unngå noen sikkerhetsfallgruver, men jeg vet også at løfter ikke alltid holdes, sier Torvalds i intervjuet. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.