Tysk hacker-guru død

Den tyske hacker-pionéren og medgrunnlegger av legendariske Chaos Computer Club, Wau Holland, døde søndag morgen av ettervirkninger fra et hjerteattakk.

Hackerpionéren Wau Holland er død, 49 år gammel. Holland, som egentlig het Herwart Holland-Moritz, var en av frontfigurene i den tyske dataundergrunnen, og var med å starte legendariske Chaos Computer Club, skriver danske Comon, med Telepolis som kilde.

49-åringen fikk hjerteproblemer den 29. mai, og har ligget i koma siden da. For noen uker siden ble tilstanden hans forbedret, og han kunne kobles fra pustemaskinen - men i helgen fikk han igjen problemer, og søndag morgen døde han.

Comon skriver at Holland, som ekspert i sikkerhetsteknologi og databeskyttelse, var kjent og respektert, både i det politiske liv og blant tyske virksomheder - selv om hans holdninger ikke alltid var like populære.

Chaos Computer Club ble stiftet i 1981, og fikk sitt gjennombrudd som samfunnsfiender etter å ha demonstrert et hack på datatjenesten BTX allerede i 1984.

Kondolanseprotokoll er lagt ut på nettsiden http://www.digitalis.org/wau
, og mer informasjon om Chaos-klubben får du på deres eget nettsted.

Til toppen