TWITTER

Utestengt fra Twitter etter politilekkasje

Twitter-kontoen til DDoSecrets sperret i natt, for brudd på retningslinjene.

Twitter har stengt kontoen til gruppe som har lekket store mengder interne politidokumenter.
Twitter har stengt kontoen til gruppe som har lekket store mengder interne politidokumenter. Illustrasjonsfoto: Chriscorneschi, CC BY-SA 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. juni 2020 - 15:24

Twitter har i løpet av natten sperret kontoen til Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets), gruppen som står bak den store lekkasjen av dokumenter og andre filer fra amerikanske politiavdelinger i forrige uke. Lekkasjen blir kalt for BlueLeaks og ble omtalt av Digi.no tirsdag denne uken.

Devin er designet for å brukes som en autonom programvareingeniør. Her er den i aksjon.
Les også

«Devin»: KI-basert programvareingeniør kan gjøre «alt» på egen hånd

Brudd på retningslinjene

Ifølge en epost som Twitter skal ha sendt til DDoSecrets, ble kontoen stengt på grunn av brudd på tjenestens retningslinjer, som forbyr distribusjon av «hacket materiale», det vil si materiale som har blitt ervervet gjennom hacking, og som inneholder privat informasjon, kan utsette mennesker for fare eller skade, eller som inneholder forretningshemmeligheter.

Emma Best, en medgründer i gruppen, fortalte nylig til Wired at dokumentene har blitt gjennomgått før publisering, for å luke ut blant annet spesielt sensitiv informasjon. Det er likevel ikke vanskelig å finne sensitive opplysninger i samlingen, inkludert konfidensielle politirapporter hvor blant annet mistenkte er avbildet og navngitt.

Hva med Wikileaks?

Sånn sett har Twitter trolig sitt på det tørre, men kritiseres for forskjellsbehandling. For Twitter har ikke stengt kontoene til alle andre grupper som tidligere har gjort mye av det samme, inkludert Wikileaks.

Ifølge Ars Technica skal Twitter på et tidspunkt ha begynt en advarsel til brukere som klikket på lenkene i kunngjøring om BlueLeaks, hvor det blant annet advares mot at nettstedet potensielt kan installere skadevare eller stjele sensitiv informasjon. Det er ingenting som tyder på at det er tilfellet. Også Emma Best avviser dette med følgende tvitring:

Direktør for marked og tjenester i Nkom, Kamilla Sharma, ser ikke bort fra at flere av dagens bredbåndstilbydere kan bli rene netteiere dersom bredbåndsnettene åpnes for grossister og sluttbrukere.
Les også

Justerer bredbåndsreguleringen: Tre nye selskaper kan måtte åpne nettene sine – tre andre slipper

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.