FORBRUKERTEKNOLOGI

Vil ha Spotify på børs

– Kan bli musikkbransjens største inntektskilde, sier investor.

Për-Jörgen Përson i venture-selskapet Northzone sitter i styret i Spotify, der han representerer den nest største eieren.
Për-Jörgen Përson i venture-selskapet Northzone sitter i styret i Spotify, der han representerer den nest største eieren. Bilde: Northzone

Det norsk-svenske venture-selskapet Northzone, den største eieren i musikktjenesten Spotify etter de to svenske grunnleggerne, ønsker å børsnoterte selskapet.

Med sine 20 millioner aktive brukere, hvorav 5 millioner betaler hver måned til å høre uten reklame, har selskapet vært en braksuksess. Ifølge Reuters har tjenesten vokst med 33 prosent på under seks måneder.

– Vi, altså Northzone, mener at den mest logiske måten å bygge selskapet videre på lang sikt er å gjøre en børsintroduksjon i løpet av noen få år, sier Për-Jörgen Përson, partner i Northzone til nyhetsbyrået. Men han tillegger at det er opp til selskapets grunnleggere å bestemme dette.

29-år gamle Daniel Ek leder Spotify, som han startet i 2006 sammen med svenske Marin Lorentzon. Ek har tidligere i år utelukket en børsnotering med det første.

Det er ikke kjent hvor mye Northzone eier i Spotify. Selskapets aksjestruktur er ikke offentlig kjent, men venture-selskapet røper til nyhetsbyrået at de er nest største eier etter de to grunnleggerne.

Forrige uke ble det kjent at Spotify har utbetalt til sammen en halv milliard dollar til plateselskapene siden oppstarten. Utbetalingene har mer enn doblet seg de siste ni månedene. Northzone-partneren sier til nyhetsbyrået at det tok lang tid før selskapet ble akseptert blant de store plateselskapene. Men dette er i ferd med å løsne.

– Nå er det viden kjent at Spotify er den nest største inntektskilden til plateselskapene verden over. Jeg venter at de blir den største i løpet av noen år, sier Përson til Reuters.

En ting er i alle fall sikkert. Spotify har vært god butikk for Northzone. Selskapet verdsettes til omtrent tre milliarder dollar, og som en av de første investorene har det nordiske ventureselskapet en eventyrlig gevinst.

Northzone er inne i rundt 60 teknologi-selskaper. De har tidligere finansiert opp selskap som NextGenTel, Hugin Online, Trolltech og Lastminute.com.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.