BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vipps nekter å starte på Android 6.0-enheter

DNBs betalingsapp oppfatter enhetene som «rooted».

Vipps nekter å starte på enheter med Android 6.0 fordi appen tror at enheten er «rooted», også når enheten ikke er det.
Vipps nekter å starte på enheter med Android 6.0 fordi appen tror at enheten er «rooted», også når enheten ikke er det. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. okt. 2015 - 11:17

Oppgradering av smartmobiler til Android 6.0 gjør at DNBs Vipps-app nekter å starte. I stedet viser den en melding hvor det står «Vipps støtter ikke rooted telefon».

Det er en leser som tipser digi.no om dette. Men også vi opplever det samme, og det gjør tydeligvis også et par titalls brukere som klager over dette på Google Play-siden til Vipps.

Les også: Dansk mobilbetaling tvinger Dnb til å fjerne gebyret 

Ikke bare Nexus

I Norge har Android 6.0 blitt rullet ut til mange Nexus-enheter de siste ukene, men blant dem som skriver på Google Play, oppgir flere at de har Sony Xperia z3.

Dessuten kommer det snart flere nye enheter hvor Android 6.0 er forhåndsinstallert.

Kommunikasjonsrådgiver Marit E. Giske forteller til digi.no at DNB er kjent med problemet.

– Det vil være ivaretatt ved neste oppdatering av Vipps, sier hun.

Giske kan ikke si noe konkret om når denne oppdateringen vil bli gitt ut, men sier at hun tror det ikke vil være så lenge til.

Leste du denne? Nesten ingen bruker en sikker Android-utgave 

Ikke alene

Til tross for at Android 6.0 har vært tilgjengelig i testversjoner i mange måneder, er det flere apper som helt eller delvis har sluttet å fungere på enheter som nå har blitt oppgradert til den nyeste utgaven av operativsystemet.

Blant disse er Android-appen til HBO Nordic, som tidligere krasjet når den ble brukt på enheter med Android 6.0. Dette ble raskt rettet, men alle problemene er ennå ikke løst.

Dersom man på en Android 6.0-enhet forsøker å overføre avspillingen via Chromecast til en tv eller større skjerm, lukkes applikasjonen nesten med en gang. I alle fall noen brukere opplever at dette i etterkant skjer hver gang appen åpnes, uavhengig av om Chromecast benytter også da.

Kundeservice hos HBO Nordic har bekreftet at det har oppstått problemer med Chromecast og Android 6.0. Det loves at det jobbes med en løsning for dette.

HTC-sjef: – Urealistisk med månedlige Android-oppdateringer 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.