BÆRBARE PC-ER

Viste frem ny kolleksjon: LGs nye bærbare er både fjærlette, spinkle og hardføre

Dro sløret av nye Gram-modeller.

Den nye LG Gram Ultraslim er både svært tynn og meget lett – og heller ingen sinke under panseret.
Den nye LG Gram Ultraslim er både svært tynn og meget lett – og heller ingen sinke under panseret. Foto: LG
5. jan. 2023 - 10:56

Den sørkoreanske elektronikkgiganten LG har en finger med i mye, og bærbare PC-er er intet unntak. I forbindelse med den pågående CES-messen avduket selskapet nye modeller i sin serie av ekstra spinkle bærbare – døpt Gram.

Hovedpersonen i den nye kolleksjonen som ble vist frem på CES-messen heter LG gram Ultraslim, og beskrives som den aller tynneste i hele serien.

Spinkel og lett

Gram Ultraslim skilter med en livvidde på kun 10,99 millimeter, og det i sammenfoldet tilstand – noe som trolig gjør maskinen til en av de spinkleste på markedet i dette segmentet. Maskinen har også meget lav vekt, med sine 998 gram.

Av øvrige, tekniske spesifikasjoner har LG Gram Ultraslim en 15,6-tommers skjerm med vanlig, full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, 13. generasjon Intel Core-prosessorer, opptil én terabyte med lagringsplass og opptil 32 GB minne.

Det er mye ved Alienware X14 som er bra, men dessverre ikke nok.
Les også

Fordums storhet har falmet

Dette er imidlertid ikke den eneste nye Gram-modellen LG avduket. Selskapet presenterte også to nye Gram Style-modeller på 14- og 16-tommer. Som navnet antyder retter disse maskinene seg mer mot de stilbevisste forbrukerne.

Style-laptopene byr blant annet på et glassdesign som gjør at PC-ens utseende endrer seg etter hvilken vinkel man holder maskinen i, og lyset i omgivelsene. I tillegg har disse PC-ene det LG kaller «usynlige», haptiske pekeplater med en svak LED-bakbelysning som aktiveres ved berøring.

LG Gram Style-modellene er ment å appellere til de stilbevisste, sier produsenten. <i>Foto: LG</i>
LG Gram Style-modellene er ment å appellere til de stilbevisste, sier produsenten. Foto: LG

Hardføre

Ellers ligner Style-modellene på Ultraslim-modellen når det gjelder innmat. Alle utgavene kommer med 13. generasjon Intel Core-prosessorer, opptil én terabyte med lagringsplass og opptil 32 GB minne.

Skjermoppløsningen er imidlertid høyere, med 2880 x 1800 piksler på 14-tommeren og 3200 x 2000 piksler på 16-tommeren.

LG avslørte også oppgraderte versjoner av sine hybridmodeller Gram 2-in-1, samt nye utgaver av de «vanlige» 14-, 15-, 16-, og 17-tommersversjonene av Gram. Sistnevnte modeller kommer blant annet med grafikkprosessorer av typen NVIDIA GeForce RTX 3050, og kan ifølge LG kjøre 20 timer med videoavspilling på én batterioppladning.

Det er verdt å nevnt at samtlige av LGs Gram-modeller møter kriteriene til den såkalte MIL-810H-standarden, som innebærer at maskinene tåler hard behandling, som kraftige støt, støv og ekstreme temperaturer.

Norsk pris og lanseringstidspunkt for de nye LG-modellene er ennå ikke kjent. Mer informasjon kan du finne på LGs egne nyhetssider.

Lenovo Yoga Slim 7i ProX, en fin allrounder til både jobb og sofabruk.
Les også

Denne PC-en er god til det meste, men ikke best til noe

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.