BILTEKNOLOGI

Volkswagen-gruppen vil designe egne, avanserte mikrobrikker

Skal styrke selskapets posisjon i kappløpet om selvkjørende biler.

Det er uklart om Volkswagens planer om egendesignede AI-brikker kommer i gang tidsnok til at denne bilen, som utvikles under navnet Project Trinity, vil bli utstyrt med dem. Bilen skal lanseres i 2026.
Det er uklart om Volkswagens planer om egendesignede AI-brikker kommer i gang tidsnok til at denne bilen, som utvikles under navnet Project Trinity, vil bli utstyrt med dem. Bilen skal lanseres i 2026. Foto: Volkswagen Group
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mai 2021 - 17:00

Dagens kjøretøy er ikke bare datamaskiner, men ofte små datasentre, på hjul. Likevel tyder mye på at datamaskinenes rolle i bilene bare er i startgropen.

For å kunne tar større kontroll over denne utviklingen planlegger Volkswagen å designe egne mikrobrikker.

– For å oppnå optimal ytelse i sett i lys av de høye kravene som stilles til biler, må programvare og maskinvare komme fra den samme hånden, sier Volkswagen-toppsjef Herbert Diess i et intervju med Handelsblatt (for abonnenter), ifølge Reuters.

Kan gi viktig forsprang

Det er spesielt innen teknologi for selvkjørende biler at dette er aktuelt. Dette er et område hvor det skjer mye utvikling for tiden, hvor aktørene vil kunne tjene på å kunne tilby løsningene raskere enn konkurrentene.

Ifølge ny rapport satser Open AI og Microsoft, her ved sjefene Sam Altman (t.v.) og Satya Nadella, nå stort på KI-maskinvare. Bildet er fra en tidligere anledning.
Les også

Medier: Open AI og Microsoft bygger ekstrem KI-superdatamaskin til over tusen milliarder kroner

Volkswagen Group etablerte i fjor datterselskapet Cariad, som skal styrke programvareutviklingen på tvers av alle varemerkene til gruppen. Selskapet har allerede mer enn 4000 ansatte. Det er denne gruppen som eventuelt skal utvikle ekspertise innen brikkedesign.

Volkswagen er på ingen måte først med slike tanker. Allerede i 2019 ble det kjent at Tesla har skiftet ut noe hyllevare fra Nvidia med egendesignede brikker. Arbeidet med disse startet i 2016.

Volkswagen har ingen planer om å produsere brikkene selv. Teslas brikker produseres av Samsung, og tidligere i år lanserte bilselskapet planer om en brikke på 5nm myntet på det som ifølge Tesla skal bli helt selvkjørende biler.

Gateskilt for Wall Street i New York City.
Les også

Investeringsdirektør: – Hadde det ikke vært for KI ville aksjen heller vært ganske mye ned

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.