FORBRUKERTEKNOLOGI

Wimp klar til Android

Lover innovative løsninger til den raskest voksende plattformen.

30. juni 2010 - 08:53

Den norske musikkstreamingtjenesten Wimp er klar til Android. Programmet har tidligere vært tilgjengelig i en beta-utgave til plattformen.

Den offisielle versjonen kan nå lastes ned fra Googles mobilprogramvarebutikk Android Market, eller fra nettstedet wimp.no. Klienten krever Android versjon 1.5 eller nyere.

- Android er det raskest voksende operativsystemet nå, og vi ser at det vil bli veldig viktig også for Wimp framover. Android er en mer åpen plattform, og vi legger stor vekt på å lage innovative løsninger for denne plattformen, sier Aspiro Music-sjef Per Einar Dybvik i en pressemelding.

Videre opplyser han at de har bygget inn egen funksjonalitet spesielt for Android-klienten.

En egen widget er utviklet til plattformen, samt såkalt «scrobbling» mot musikktjenesten Last.fm. Scrobbling innebærer at brukerne kan dele informasjon om hva de hører på med andre.

Widget er en liten programsnutt som gir brukerne rask tilgang til klienten, i denne sammenhengen fra hjemmeskjermen på en Android-basert enhet.

Tidligere denne måneden ble Wimp omsider også godkjent av Apple for distribusjon til iPhone-plattformen, etter å ha arbeidet med løsningen i over ett år.

Wimp, som utgis i samarbeid mellom Aspiro, Platekompaniet i Telenor, kniver særlig med musikkstreamingtjenesten Spotify om musikkelskernes gunst.

Begge tilbyr ubegrenset streaming av et omfattende låtbibliotek med flere millioner spor, for en snau hundrelapp i måneden. Begge har PC-klienter og egne versjoner til iPhone og Android.

Spotify tilbyr også en gratis reklamebasert versjon, mens Wimp avviser denne forretningsmodellen og vil bare levere musikk som en betalt abonnementstjeneste.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.