Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Flytt applikasjonene dine til skyen raskere enn noen gang

I dag kan virksomheter komme seg til skyen raskere enn før. Det å ta denne snarveien, og dermed kunne høste av de mange skyfordelene tidligere, har et navn: «Relocate»
I dag kan virksomheter komme seg til skyen raskere enn før. Det å ta denne snarveien, og dermed kunne høste av de mange skyfordelene tidligere, har et navn: «Relocate»
Del

Hva er den beste veien for virksomheter som skal til skyen? Det finnes flere alternativer, men dessverre ingen enhetlig fasit.

Større skytransformasjoner krever en strukturert metode og prosess, og innebærer å transformere organisasjonens applikasjoner. Typisk krever det at arkitekturen på applikasjonene som skal migreres til sky må redesignes. En slik tilnærming er tidkrevende, og gjør skyreisen til noe som tar måneder, eller til og med år. Dette gjør at det tar lang tid for bedrifter å effektuere fordelene som ligger i skyen.

Få skyfordelene raskere, uten forstyrrelser

Det finnes en velkjent, standardisert modell for å migrere applikasjoner til skyen, kjent som de seks R-er: ReplatformRefactorReplaceRehostRetain og Retire.

I tillegg til disse, er det en sjuende R, Relocate, som gjør det mulig å oppnå skyfordeler innen rimelig tid uten å forstyrre forretningsdriften. Denne metoden øker farten på skyreisen. Den frikobler forretningstransformasjon og teknologitransformasjon, og gjør det mulig å oppnå skyfordeler fra nye teknologier uten å gjennomføre flere forretningsendringer.

Sjekk videoen under, hvor Onni Rautanen forklarer det mer detaljert:

Ved Relocate flyttes applikasjoner og arbeidsbelastning fra datasenter til sky slik som de er, uten at applikasjonene må redesignes. Noen av nøkkelfordelene ved sky blir synlig så fort applikasjonene er i et skybasert miljø: Rask klargjøring, API-drevet automasjon, sikkerhet ved design og forbedret forretningskontinuitet.

Ved migrering til sky er det viktig å opprettholde nåsituasjonen når det gjelder sikkerhetskrav og datasuverenitet. Hybride skyløsninger kan løse deres behov med å lagre virksomhetens data lokalt, og derav ivareta de sikkerhetshensyn som er viktig for virksomheten.

Så hva betyr «Relocate»?

En ny generasjon verktøy fra VMware utvider ditt nåværende miljø i den hybride skyen, og gjør deg i stand til å foreta storskala-migrasjoner av virtuelle maskiner (VM) med nær sagt null nedetid. Dette kan øke hastigheten på migrasjonene til sky.

Hybride skymiljøer, hvor private og offentlige miljøer er på samme funksjonalitetsnivå, er også en forutsetning for å holde risikoen lav og gjøre skytransformasjonen rask. De gjør deg i stand til å beholde ditt lokale oppsett lokalt, men med nevnte skyfordeler.

Å ha en ny verktøykasse er imidlertid ikke nok. Før virtuelle maskiner kan flyttes til sky, må man forstå avhengigheter mellom virtuelle maskiner, applikasjoner og tjenester. Derfor trenger du en samarbeidspartner som har kompetanse og erfaring med å håndtere migrering av applikasjoner til sky. Dette for å sikre at migrering blir vellykket og uten forstyrrelser i drift og forretningen, og for å unngå uforutsette kostnader.

Artikkelforfatter er Francisco Romero Gotor, Head of Hybrid Cloud IaaS i TietoEVRY. Kontakt han <a href="https://www.tietoevry.com/en/blog/2021/01/relocate-your-applications-to-the-cloud/#modal_86026" rel="nofollow">her</a>. <i>Foto:  Tomi Parkkonen</i>
Artikkelforfatter er Francisco Romero Gotor, Head of Hybrid Cloud IaaS i TietoEVRY. Kontakt han her. Foto:  Tomi Parkkonen

En snarvei til skyen, med fordeler

Fullstendig skytransformasjon er fortsatt essensielt for noen virksomheter, men Relocate kan gi skyfordeler mye raskere enn før. Så fort ditt IT-miljø, deler eller hele, er relokalisert til skyen, kan virksomheten gå videre med en fullstendig skybasert applikasjonstransformasjon. Applikasjonsendringer og ny arkitektur kan ordnes etter at kritiske skyfordeler allerede er frigjort, mens organisasjonen oppnår fordelene ved å bruke en enkel skymodell på tvers av plattformer og lokasjoner.

Samarbeidet mellom TietoEVRY og VMware gjør Relocate tilgjengelig ved å tilby en Hybrid Cloud IaaS-plattform som skydestinasjon, koblet med enkle og ikke-forstyrrende migrasjonsverktøy og prosesser.

Les flere artikler fra Tietoevry