Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Dette er sikkerhetstrendene for 2023

Del

Lærdommene etter Covid 19-pandemien kommer frem i disse dager. Spesielt innenfor teknologisektoren ser vi nå hvilke av de store teknologiske eksperimentene som fungerte, og hvilke som ikke fungerte. Vi er totalt sett langt mer digitale nå enn for tre år siden. Bedrifter og forbrukere har tilpasset seg den nye virkeligheten godt.

Samtidig ser vi at ikke alle nye teknologier fungerer som lovet. Virtuell virkelighet klarer ikke å erstatte det virkelige liv. Sosiale nettverk viser seg å ikke bare ha positive sider. Teknologiselskaper har oppbemannet for ambisiøst, og er nødt til å si opp ansatte.

Teknologiverdenen er altså i stor endring, og konklusjonen er at man må forvente det uventede. Cybersikkerhetsselskapet SANS Institute er derfor opptatt av å forberede sine brukere på det som måtte komme, og utvikler stadig nye kurs.

Vis mer

I disse dager er kunstig intelligens på alles lepper, vi er alle avhengige av skytjenester, og nye trusler og faremomenter dukker opp nesten daglig. Det betyr at alle som er involvert i cybersikkerhet må utvikle sine kunnskaper og være villige til å vokse.

 

Lær om de nye kursene til SANS Institute »

Myke verdier trenger å styrkes

Sikkerhetsekspertene hos SANS føler generelt sett at myke verdier er de som må fokuseres på og utvikles i 2023. Det er viktig med kommunikasjon og interaksjon, og bedrifter må oppfordre til større tilpasningsdyktighet. Morgendagens sikkerhetsekspertise vil handle om å kunne endre fokus raskt. Derfor er det viktig å kurse de ansatte til å kunne tilpasse seg den nye virkeligheten.

En rekke sikkerhetseksperter i SANS Institute trekker frem nettopp kommunikasjon og kritisk tenking som noe av det aller viktigste for medarbeidere.

– Kommunikasjon, problemløsning, overbevisning og kjernekunnskap om systemer, nettverk og nettsky er på toppen av kunnskapslisten, sier Stephen Mathezer, SANS Certified Instructor.

Vis mer

– Gode kommunikasjonskunnskaper og kritisk tenkning blir aldri utdaterte, og er en nødvendighet for alle som jobber med cybersikkerhet, nevner Ed Skoudis, President, SANS Technology Institute.

Sikkerheten må vekk fra bakrommet

Det som kommer til å bli kritisk i tiden fremover, er at sikkerhetsansvarlige i en organisasjon må bli en mer integrert del av ledelsen. Det å beskytte data, digitale verdier og de ansatte må være en vesentlig del av cybersikkerhetsoppdraget til enhver bedrift.

Samtidig bør ledergruppen ha en bedre forståelse for ledelse i en moderne verden. Hele ledergruppen i bedriften bør skjønne seg på cybersikkerhet, slik at de kan kommunisere med resten av organisasjonen i tilfelle krisen oppstår.

Sikkerhetslandskapet er altså stadig i endring, og det er nødvendig å tilpasse seg. SANS Institute har derfor opprettet en rekke nye og oppdaterte sikkerhetskurs for 2023. Disse kursene er nyskapende og de vil hjelpe deg med å bli bedre forberedt for nye trusler.

I tillegg til de nye kursene som allerede er tilgjengelige, er det flere spennende kurs under utvikling, som kommer på sikt.

Lær om de nye kursene til SANS Institute »

Les flere artikler fra SANS Institute