Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Nettsky omfavnes av mange, men det betyr også nye sikkerhetsutfordringer. Nå kan du lære å håndtere dem

Del

Dagens IT-verden er i stor grad basert på data i skyen. Nettsky har mange fordeler og er blitt den nye standarden for mange bedrifter. Men nettsky innebærer også nye sikkerhetsutfordringer, og det krever høy kompetanse for å sørge for å holde skyen sikker.

Denne kompetansen kommer ikke av seg selv, og bedriftens sikkerhetsansvarlige bør få opplæring i hvordan håndtere nettskyspesfikk sikkerhet.

Bedriften må først stille seg selv en rekke spørsmål: Skal man satse på eksisterende skyteknologier, skal man bruke flere leverandører, og ønsker man å få en forståelse for språket til skyarkitekter og ingeniører?

Alt dette krever en ny forståelse av utfordringene, og SANS Institute tilbyr en rekke kurs som tar for seg disse utfordringene.

Uansett om du er utvikler, arkitekt, ingeniør, analytiker eller leder, finnes det er relevant kurs for deg. Nettsky-kursene til SANS varierer betydelig i kompleksitet, fra å inkludere nybegynnere, til å rette seg mot de erfarne medarbeiderne.

Før du kommer så langt, kan det være lurt å få en bedre forståelse for temaet. Derfor har SANS Institute produsert en e-bok som går i dybden på nettsky og sikkerhet. E-boken samler innspill fra eksperter på Microsoft Azure, Google Cloud, og beslektede teknologier. De deler sin innsikt og sine perspektiver på hvordan en bedrift bør bygge sin sikkerhetsstrategi, og hva er best praksis på å legge et godt sikkerhetsgrunnlag.

Boken forklarer nettsky-spesifikke trusler, og tar for seg konkrete eksempler på angrep og andre utfordringer, slik at leserne kan lære fra virkelige hendelser.

Les ebok om nettsky-sikkerhet »

SANS fokuserer også på å undersøke de forskjellige rollene innenfor en bedrift, og finne ut hva slags behov for opplæring disse rollene har. Det er lagt opp spesifikke kurs for de forskjellige rollene, slik at du oppnår gode resultater uansett hvor mye erfaring du har fra før.

Rollene defineres slik: 

  • DevOps Professional – ansvarlige for å bygge applikasjoner og systemer
  • Cloud Security Analyst – ansvarlige for å analysere utfordringer og iverksette beskyttelse
  • Cloud Security Engineer – ansvarlige for å bygge sikkerhetsferdigheter i en bedrift
  • Cloud Security Architecture – ansvarlige for å designe sikkerhetsarkitektur
  • Cloud Security Manager – ansvarlige for ledelse
 
 

Det finnes flere forhåndsdefinerte kursnivåer man kan starte fra, enten det er kurs som dekker de grunnleggende kunnskapene, eller avansert spesialopplæring skreddersydd for bedriftens ledelse.

Cloud Flight Plan »

Ta med deg sikkerhet på farta

For å fordype deg ytterligere i nettsky-sikkerhet, anbefaler SANS Institute at du også hører på deres Cloud Ace-podcast. Den inneholder dyptgående diskusjoner blant eksperter om alle temaer som er relevante for sikkerhet i skyen. Noen av temaene som berøres er hvordan bygge og drifte en sikker nettsky-infrastruktur, plattformer og applikasjoner. Podcast-episodene inneholder intervjuer med en rekke eksperter innen sikkerhet, og deres innspill er verdifulle for alle som er interessert i sikkerhet.

Hør på Cloud Ace-podcast »

Les flere artikler fra SANS Institute