Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Ti sikkerhetsspørsmål styremedlemmer ikke stiller

Del

Å forstå seg på cybersikkerhetslandskapet kan være en overveldende oppgave for ethvert styremedlem. Likevel er det en viktig del av oppgavene innenfor styring og risikostyring. For å hjelpe deg med å navigere i dette komplekse området, her er ti kritiske spørsmål du som styremedlem bør stille din Chief Information Security Officer (CISO) akkurat nå:

   1. Hvordan ser vårt risikolandskap ut? Hva er vår nåværende cybersikkerhetsrisikoprofil? Dette essensielle spørsmålet gir en bred oversikt over organisasjonens cybersikkerhetsstatus. Det omfatter identifiserte sårbarheter, pågående trusler, og tiltakene teamet ditt tar for å redusere potensielle risikoer.

   2. Hvordan sikrer vi fortet? Hvordan håndterer vi våre cybersikkerhetsrisikoer? Å få innsikt i strategiene, taktikkene og ressursene som brukes for å håndtere cybersikkerhetsrisikoer er essensielt. Dette spørsmålet vil veilede deg i å vurdere om disse tiltakene er i tråd med organisasjonens risikoprofil.

   3. Er vi klare for en krise? Har vi en hendelsesresponsplan? Forberedelse er halve seieren. En klar, handlingsrettet plan for å respondere på en cybersikkerhetshendelse, inkludert deteksjon, avgrensning, gjenoppretting og oppfølgingsprosesser, er uunnværlig for en godt forberedt organisasjon.

   4. Vinner vi? Hvilke cybersikkerhetsmål følger vi? Kvantitative innsikter i organisasjonens cybersikkerhetsytelse kan være veldig lærerike. Å forstå hvilke beregninger som overvåkes og hvordan de påvirker beslutningstaking, er en sentral del av effektiv styring.

   5. Hva er våre «kronjuveler» og hvordan vokter vi dem? Som et styremedlem må du være fullt klar over hva organisasjonens mest verdifulle eiendeler (data, systemer osv.) er og hvordan de blir beskyttet.

Lær mer om SANS Institute »

  1. Hvordan holder vi oss i forkant av «spillet»? Cybersikkerhetsterrenget utvikler seg stadig, og å holde seg oppdatert på de siste truslene og trendene er en nødvendighet heller enn et valg.

  2. Er våre partnere pålitelige? Hva er planen vår for håndtering av tredjeparts risiko? Overraskende nok utløses mange cyberhendelser av sårbarheter hos tredjeparts-leverandører eller programvare. En solid cybersikkerhetsstrategi må omfatte tiltak for å håndtere disse tredjeparts-risikoene. 

  3. Skaper vi en sikkerhetsbevisst kultur? Hva er våre programmer for cybersikkerhetstrening og bevissthet? Menneskefaktoren kan ikke ignoreres når det kommer til cybersikkerhet. Å forstå initiativene som er på plass for å utdanne ansatte om deres roller i å forhindre cyberhendelser, kan utgjøre en stor forskjell.

  4. Investerer vi klokt? Hvordan er vår cybersikkerhetsbudsjett fordelt? Å vite hvordan ressurser fordeles, kan hjelpe deg med å avgjøre om de største risikoene og utfordringene får tilstrekkelig oppmerksomhet og finansiering.

  5. Kan vi kontrollere narrativet i en krise? Hvordan vil vi håndtere kommunikasjonen i tilfelle en betydelig overtredelse? Effektiv kommunikasjon under en cybersikkerhetshendelse er avgjørende for å opprettholde tilliten hos interessenter og bevare organisasjonens omdømme.
 
 

Med cybersikkerhetslandskapet i stadig utvikling er det avgjørende for styremedlemmer å ruste seg opp med kunnskap. Å ha riktig sett med spørsmål å stille din CISO er bare starten. Veien til cybersikkerhet innebærer en konstant forpliktelse til læring, og det å holde seg i forkant av kurven.

Ved SANS Institute forstår vi dette behovet, og forplikter oss til å bygge bro mellom kunnskapsgapet blant styremedlemmer, og de tekniske teamene som er ansvarlige for å opprettholde cybersikkerheten. Vår lederopplæring er designet for å gi deg riktig blanding av strategisk innsikt og operasjonell forståelse, forbedre din cyberkunnskap og gjøre deg i stand til å lede med tillit. I cybersikkerhetsverden er kunnskap ikke bare makt, det er også beskyttelse. Rust deg med forståelsen du trenger for å navigere trygt i dette komplekse landskapet, og fremme en kultur for sikkerhet innenfor organisasjonen din.

Vil du vite mer om lederopplæring? »

Les flere artikler fra SANS Institute