Evry-bonuser

39-åring fikk 20,4 millioner i bonus i Evry

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Finansdirektør Henrik Schibler sikret seg en heftig bonus da Evry gikk på børs i fjor sommer. 20,4 millioner kroner utbetalte selskapet som «børsbonus» til 39-åringen for sitt arbeid i forkant av noteringen.

– Schibler fikk 17 millioner kroner for arbeidet med børsnoteringen. I tillegg fikk han 3,4 millioner kroner i annen bonus, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry til DN.

– Dette er en ekstraordinær bonus. Utover det har vi ingen kommentar, sier han.

Markedsverdi på 11,4 milliarder

Da selskapet gikk på børs 21. juni 2017 kostet en Evry-aksje 28 kroner. Siden har aksjen hatt en oppgang på rundt ti prosent, og omsettes i dag for 30,70 kroner, ifølge den norske næringslivsavisen. 

Evys markedsverdi er nå på rundt 11,4 milliarder kroner. 

Evry ble tatt av børs i 2015 da Apax-konsernet kjøpte den norske IT-giganten. Det gjorde at det utenlandske investeringsfondet fikk en eierandel på 88 prosent.

Apax slukte selskapet for det som i ettertid fremstår som en svært gunstig pris på 3,4 milliarder kroner i 2015. Investeringsfondet betalte altså rundt 16 kroner aksjen ved oppkjøpet.

– Bonuser er grådig

Klubbleder og hovedtillitsvalgt John Christian Hanssen for El & It-forbundets medlemmer i Evry synes ikke noe om de store bonusene til toppledelsen da vi snakket med ham om topplederbonusene i fjor sommer. 

– Dette er selvfølgelig et valg selskapet Evry har full rett til å gjøre, men jeg synes det oppfattes som grådig og uheldig når beløpene blir veldig store, sa klubblederen til digi.no den gang.

Schibler kom til selskapet høsten 2015. Da gikk han rett inn som finansdirektør.

De ansatte skaper verdiene

Han kom fra stillingen fra stillingen som finansdirektør i ISS Norge. Da han ble ansatt erstattet han Knut Røsjorde, som hadde hatt jobben i drøyt halvannet år.

– Ledelsen bør selvfølgelig få belønning for å styre riktig, men jeg synes dette blir skjevt fordelt. I utgangspunktet er det de ansatte som skaper verdiene, ikke bare ledelsen, kommenterte John Christian Hanssen til digi.no.

– Det får bli opp til de ansatte å avgjøre om dette er positivt eller negativt for arbeidsmiljøet i en bedrift hvor man i lang tid har slanket bemanningen for å holde bedre lønnsomheten, kommenterte han.

Kommentarer (25)

Kommentarer (25)
Til toppen