REKRUTTERING

Advarer: Selskaper må passe på hvordan de bruker kunstig intelligens til å rekruttere nye ansatte

Bedrifter risikerer å bli satt i et dårlig lys om de bruker AI feil, advarer psykolog og Cut-e-gründer Espen Skorstad. Han har 5 råd til bedrifter som vil prøve seg.

– I den grad bedrifter bruker AI i rekruttering må de kunne være åpen og fortelle om hvordan teknologien fungere. Inntil man kommer dit, mener jeg at man skal være ganske forsiktig med å bruke AI i rekrutteringsprosessen, sier psykolog Espen Skorstad. 
– I den grad bedrifter bruker AI i rekruttering må de kunne være åpen og fortelle om hvordan teknologien fungere. Inntil man kommer dit, mener jeg at man skal være ganske forsiktig med å bruke AI i rekrutteringsprosessen, sier psykolog Espen Skorstad.  Foto: Sebastian Ludvigsen.
5. feb. 2020 - 05:03

– Jeg tror norske jobbsøkere får altfor lite informasjon om dette i dag, sier psykolog og gründer av testleverandøren Cut-e, Espen Skorstad.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.