IT-BRANSJEN

Ansatte aksjonerer: Kampen om hjemmekontoret fortsetter i Apple

Ansatte har startet underskriftskampanje for å slippe kontorjobbing fra 5. september.

Det er ikke helt tomt i Apples hovedkvarter i Cupertino. Men ansatte protesterer mot å måtte jobbe fra kontoret tre dager i uka fra september.
Det er ikke helt tomt i Apples hovedkvarter i Cupertino. Men ansatte protesterer mot å måtte jobbe fra kontoret tre dager i uka fra september. Foto: Noah Berger/AP/NTB
23. aug. 2022 - 15:00

Kampen om å få beholde hjemmekontorordningene førte i vår til at Apple-ansatte både protesterte og sluttet for å slippe å måtte tilbringe arbeidsdagene i Apples 50 milliarder kroners hovedkvarter i Cupertino i California – som stod ferdig bare ett år før covid-19-pandemien sørget for at «hele verden» måtte jobbe hjemmefra.

En koronaoppblomstring i mai gjorde at tech-giganten utsatte gjennomføringen av sin internt omstridte tilbake til kontoret-plan. Men i forrige uke annonserte selskapet nok en gang en tidsfrist for når ordningen, som innebærer at de ansatte bare kan jobbe hjemmefra maks to dager i uken, skal innføres, skriver Financial Times (krever abonnement).

Det skjer femte september, hvis Apple-ledelsen får det som den vil. Da må alle på kontoret tirsdag, torsdager og én dag som de ulike teamene i selskapet kan bestemme selv.

Underskriftsaksjon 

Men de ansatte akter ikke å gi seg uten sverdslag denne gangen heller. En ansattgruppering som kaller seg «Apple Together» har startet  en underskriftsaksjon hvor de argumenterer for at hver ansatt skal kunne ha samtaler med sin nærmeste leder for å avgjøre hvilke forventninger og produksjonsmål som er knyttet til de ulike prosjektene. Nærmeste leder skal  så kunne avgjøre i hvilken grad det er mulig å jobbe med prosjektene hjemmefra – uten at man må sette i gang kompliserte prosedyrer med tillatelser fra sjefer høyt oppe i systemene.

Mange arbeidere ønsker fremdeles ikke å gå tilbake til kontoret, selv når det betyr at man frasier seg muligheten til forfremmelser.
Les også

Dell-ansatte vil heller jobbe hjemmefra enn å bli forfremmet

Apple Together skriver i brevet som nå sirkulerer blant de ansatte, at folk både er mer fornøyde og mer produktive når de kan jobbe hjemmefra, og at det felles kravet fra toppledelsen ikke tar hensyn til overbevisende argumenter for å la mange ansatte jobbe hjemmefra når de selv mener det er hensiktsmessig.

Underskriftsaksjonen pågår fremdeles, og brevet er derfor ennå ikke overbrakt Apple-ledelsen.

Microsoft mer fleksible

Teknologinettstedet Ars Technica skriver at Apple er mer kompromissløse enn mange andre amerikanske teknologiselskaper når det kommer til å avvikle hjemmekontorordningene.

For eksempel skal Microsoft ha innført nettopp den ordningen de Apple-ansatte etterspør; at de ulike teamlederne kan lage sine egne retningslinjer om hjemmekontor – i stedet for at toppledelsen bestemmer en felles hjemmekontorpolitikk for hele selskapet.

Dag Hugo Stølan (til venstre) blir nestleder i Space Norway-konsernet på permanent basis, mens Morten Tengs konstitueres som administrerende direktør til ny permanent toppsjef er på plass.
Les også

Slutter som Space Norway-sjef

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.