FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple-grunnleggeren bekymret for at Apple ikke har satset på brettbare mobiler

Steve «The Woz» Wozniak.
Steve «The Woz» Wozniak. Foto: Wikipedia
28. feb. 2019 - 08:59

Det er ikke så ofte det dukker opp helt nye produktsegmenter på teknologifronten, men de såkalte brettbare mobiltelefonene må sies å tilhøre denne kategorien, selv om mottakelsen har vært noe delt. Nå har disse nye produktene fått uventet støtte fra en sentral personlighet.

Bloomberg intervjuet nylig Apple-medgrunnleggeren, den relativt frittalende Steve Wozniak, hvor han kritiserte selskapet han selv var med på å starte for å ikke hive seg på den nye trenden.

Vil gjerne ha en selv

– Apple har vært en leder i lang tid på noen områder slik som Touch ID, Face ID, og enkel betaling med mobilen. De er ikke ledere på områder som brettbare mobiler, og det bekymrer meg fordi jeg ønsker meg virkelig en brettbar mobil, sa Wozniak i intervjuet.

Wozniak antydet at Apple bør fortsette å satse på nye markeder, da den tradisjonsrike iPhone-telefonen ikke lenger er tilstrekkelig å basere seg på.

– De ble så suksessfulle med iPhone, og den utgjorde hele virksomheten deres i lang tid, la Apple-medgrunnleggeren til overfor Bloomberg.

Som digi.no meldte nylig har Apples inntekter begynt å falle på grunn av nettopp sviktende iPhone-salg, med en nedgang i inntekter fra selskapets mobiltelefonsalg på hele 15 prosent sammenlignet med første finanskvartal i fjor.

Samsung og Huawei først ute

Når det gjelder de brettbare mobilene gikk det rykter om det nye produktsegmentet i lang tid før Samsung og Huawei omsider avduket sine respektive brettbare modeller for få dager siden.

Samsungs modell, Galaxy Fold, kommer med to skjermer. En stor skjerm på 7,3 tommer som ligger på innsiden av telefonen, og en «vanlig» skjerm på 4,6 tommer som ligger på utsiden. Skjermen på innsiden kan brettes ut, og gjøre om telefonen til et nettbrett. 

Telefonen kommer med multi-app-støtte og byr på sømløse overganger mellom den ytre skjermen og den store, utbrettbare skjermen, og har hele 12 gigabyte minne.

Huaweis modell Mate X bruker en annen løsning med den store skjermen på utsiden, slik at man ikke trenger en ekstra skjerm i fronten når mobilen er sammenbrettet. 

Begge de første brettbare mobilene er dyre saker, men en pris på 2299 euro for Huaweis variant og rundt nesten 2000 dollar for Samsungs Galaxy Fold-telefon.

Les også: KOMMENTAR: Brettbar telefon er keiserens dyre klær »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.