SIKKERHET

Cloudflare slapp «verdens raskeste» DNS-tjeneste – nå er den lansert på mobil

12. nov. 2018 - 05:00

I april i år meldte vi at Cloudflare, som blant annet spesialiserer seg på Internett-sikkerhet, hadde lansert en ny DNS-tjeneste som skal gi både en mye sikrere og mye raskere Internett-opplevelse. Nå melder Cloudflare at tjenesten er sluppet som mobilapp.

Det betyr at man nå enkelt kan bruke DNS-tjenesten, som altså heter 1.1.1.1, på både iOS og Android ved å hente ned appen fra plattformenes respektive nettbutikker.

Gode tilbakemeldinger

Ifølge sikkerhetsselskapet har de fått mange positive tilbakemeldinger på 1.1.1.1-tjenesten etter lanseringen, også på betaen av mobilutgaven, som ble lansert for en måneds tid siden.

Den nye tjenesten er altså en DNS-klient («resolver») som hvem som helst kan bruke. Den ligger på adressen 1.1.1.1, hvor man også finner informasjon om hvordan man setter det hele opp. 

Cloudflares DNS-tjeneste ligger i tet i skrivende stund når det gjelder hastighet. <i>Foto:  DNSPerf</i>
Cloudflares DNS-tjeneste ligger i tet i skrivende stund når det gjelder hastighet. Foto:  DNSPerf

DNS (domain name system) er navnet på internettjenesten som kobler domenenavn sammen med IP-adressen til en tjener på Internett og dermed gjør det mulig å sende informasjon til riktig sted på nettet.

DNS-resolvere settes som standard opp av nettverket man kobler seg på, og som Cloudflare påpeker er disse systemene ikke spesielt sikre.

Raskest i verden

For eksempel kan Internett-tilbyderne gjennom DNS-systemet registrere alle nettsidene man besøker, og DNS-tilbydere kan også selge data om nettaktiviteten eller bruke den til målrettet annonsering. I tillegg er det mulig å bruke DNS-infrastrukturen til å sensurere eller blokkere Internett-trafikk.

Cloudflare sier at deres nye tjeneste aldri vil brukes til å selge data eller til målrettet annonsering, og IP-adressen til brukerne vil aldri bli loggført. Til å sikre dette har selskapet hyret KPMG, et av verdens største revisjonsselskaper, til å gå tjenesten etter i sømmene.

I tillegg til sikkerheten skal den nye tjenesten også være veldig rask. Ifølge det uavhengige nettstedet DNSPerf, som jobber med å analysere DNS-ytelse, er Cloudflares DNS-tjeneste den raskeste i verden, med en global responstid på 14,72 millisekunder i skrivende stund.

Les også: Android-utviklere kan snart rulle ut apper og oppdatering på nye måter »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.