BEDRIFTSTEKNOLOGI

De fleste Google-søk skjer med smartmobil

Samtidig indekseres selskapet app-innhold som aldri før.

Antallet Google-søk som gjøres med smartmobiler er nå flere enn antallet som gjøres fra pc-er.
Antallet Google-søk som gjøres med smartmobiler er nå flere enn antallet som gjøres fra pc-er. Illustrasjonsfoto: H.Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. okt. 2015 - 16:42

Det er nå flere som søker på Google globalt med en mobiltelefon enn med en pc. Dette fortalte Google søkesjef, Amit Singhal, under Recodes Code/Mobile-konferanse i går. Dette skriver blant annet TechCrunch.

Les også: Nå er Google lei app-bannere

Milliarder

Denne milepælen skal ha blitt nådd en gang i sommer. Dette utgjør mer enn 100 milliarder søk per måned. Det omfatter kun enheter med skjerm som er mindre enn seks tommer. Nettbrett og ekstra store smartmobiler (phablets) kommer i tillegg.

Selv om Android er en enorm suksess når det gjelder utbredelse, så er økt mobilbruk også en utfordring for Google. Det meste av selskapets inntekter har kommet fra annonser på pc-skjermtilpassede websider, inkludert selskapets egen søketjeneste. På mobilen skjer mye mer av aktiviteten i apper, hvor Google i langt mindre grad har direkte inntekter av bruken.

Mobilvennlighet: Googles «mobilgeddon» er i gang 

AMP

Google jobber derfor iherdig med å forbedre den mobile weben, noe denne ukens lansering av Accelerated Mobile Pages er blant et eksempel på.

Når selv Singhal sier at apper er en fundamentalt bedre måte å gjengi innhold på, enn å gjengi det samme innholdet på web, er det kanskje et tegn på at noe må gjøres.

Singhal forteller samtidig Google har indeksert og gjort søkbare mer enn 100 milliarder lenker til innhold i mobilapplikasjoner som støtter dette. Dette innholdet dukker ofte opp først i søkeresultatene når det søkes på Android-enheter.

Les mer: Slik vil Google redde den mobile weben 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.