AVTALER & KONTRAKTER

Dell vil spinne ut VMware som et separat, børsnotert selskap

Skal fortsatt samarbeide tett.

VMwares hovedkvarter i Palo Alto, California.
VMwares hovedkvarter i Palo Alto, California. Foto: VMware
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. apr. 2021 - 19:00

Dell Technologies informerte onsdag aksjonærene om selskapet planer om å gjøre VMware til et separat, børsnotert selskap. I dag eier Dell 80,6 prosent av VMware. Planen er at dette skal skje i fjerde kvartal i år. 

I forbindelse med dette skal VMware distribuere en spesielt kontantdividende på bortimot 12 milliarder dollar til alle VMware-aksjonærene, inkludert Dell Technologies. Aksjonærene i Dell vil motta omtrent 0,44 VMware-aksjer for hver aksje de eier i Dell. 

Thomas Stave er ny leder for norgeskontoret til Crayon.
Les også

Ny toppsjef for Crayon Norge

Fortsatt tett samarbeid

Planen er at Dell-sjef Michael Dell fortsatt skal være styreleder i VMware, mens Zane Rowe fortsetter som fungerende administrerende direktør. 

– Vi forventer at det å spinne ut VMware vil føre til økte vekstmuligheter for både Dell Technologies og VMware, samt åpne betydelig verdi for interessenter, sier Michael Dell i en pressemelding.

– Begge selskaper vil forbli viktige partnere og gi Dell Technologies en differensier fordel ved hvordan vi bringer løsninger til kundene. Samtidig vil Dell Technologies fortsette å modernisere sine sentrale forretninger innen infrastruktur og PC-er, samt omfavne ny muligheter gjennom et åpent økosystem, for å vokse innen hybrid og privat sky, på kant og innen telekom, fortsetter Dell.

Dell ble majoritetseier i VMware gjennom oppkjøpet av EMC i 2016. EMC kjøpte hele VMware i 2003, men solgte 10 prosent av aksjene gjennom en børsnotering av VMware i 2007, og ytterligere 9,4 prosent på et senere tidspunkt. 

Vi må hente mer tilbake, sier digitaliseringsminister Karianne Tung. Erlend Andreas Gjære (til v.) i Secure Practice har allerede fått 30 millioner kroner i støtte fra EUs digitalprogram.
Les også

Betaler milliarder for EU-program – kun «smuler» tilbake til Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.