AVTALER & KONTRAKTER

Dell vil spinne ut VMware som et separat, børsnotert selskap

Skal fortsatt samarbeide tett.

VMwares hovedkvarter i Palo Alto, California.
VMwares hovedkvarter i Palo Alto, California. Foto: VMware
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. apr. 2021 - 19:00

Dell Technologies informerte onsdag aksjonærene om selskapet planer om å gjøre VMware til et separat, børsnotert selskap. I dag eier Dell 80,6 prosent av VMware. Planen er at dette skal skje i fjerde kvartal i år. 

I forbindelse med dette skal VMware distribuere en spesielt kontantdividende på bortimot 12 milliarder dollar til alle VMware-aksjonærene, inkludert Dell Technologies. Aksjonærene i Dell vil motta omtrent 0,44 VMware-aksjer for hver aksje de eier i Dell. 

Les også

Fortsatt tett samarbeid

Planen er at Dell-sjef Michael Dell fortsatt skal være styreleder i VMware, mens Zane Rowe fortsetter som fungerende administrerende direktør. 

– Vi forventer at det å spinne ut VMware vil føre til økte vekstmuligheter for både Dell Technologies og VMware, samt åpne betydelig verdi for interessenter, sier Michael Dell i en pressemelding.

– Begge selskaper vil forbli viktige partnere og gi Dell Technologies en differensier fordel ved hvordan vi bringer løsninger til kundene. Samtidig vil Dell Technologies fortsette å modernisere sine sentrale forretninger innen infrastruktur og PC-er, samt omfavne ny muligheter gjennom et åpent økosystem, for å vokse innen hybrid og privat sky, på kant og innen telekom, fortsetter Dell.

Dell ble majoritetseier i VMware gjennom oppkjøpet av EMC i 2016. EMC kjøpte hele VMware i 2003, men solgte 10 prosent av aksjene gjennom en børsnotering av VMware i 2007, og ytterligere 9,4 prosent på et senere tidspunkt. 

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.