FORBRUKERTEKNOLOGI

Denne tjenesten lar deg «prøvekjøre» Android med en Iphone

Samsung med nytt fremstøt for å lokke Apple-folket.

iTest er et nytt påfunn fra Samsung for å lokke kunder over fra Apple.
iTest er et nytt påfunn fra Samsung for å lokke kunder over fra Apple. Foto: MacRumors/YouTube
13. apr. 2021 - 17:00

Konkurransen på mobilmarkedet er som kjent knallhard. I den forbindelse har en av de dominerende aktørene nå kommet med et nytt påfunn for å prøve å lokke folk over fra hovedkonkurrenten – med et visst glimt i øyet.

Samsung har nemlig lansert en ny tjeneste kalt «iTest» – en nettside som gir brukere en aldri så liten smaksprøve på Android med en iOS-basert enhet. Dette skriver blant andre nettstedet MacRumors.

Lar deg skanne en QR-kode

Tjenesten får man tilgang til ved å skanne en QR-kode på nettsiden med mobilen og installere en webapplikasjon som legges som snarvei på hjemskjermen. En demonstrasjon finner du i videoen nederst i artikkelen.

Deretter får man tilgang til et simulert Samsung Galaxy-miljø med apper, tjenester og innstillinger slik man finner dem på en Android-enhet – dog riktignok ikke med fullverdig funksjonalitet.

Påfunnet gir likevel en ganske god innføring i mye av hovedfunksjonaliteten i Android og hvordan den skiller seg fra iOS-miljøet – nyttig dersom man for eksempel vurderer å bytte beite på mobilfronten.

Tjenesten ser i utgangspunktet ut til å rette seg mot brukere i New Zealand i skrivende stund – derav URL-adressen – men alle kan altså prøve den ut.

Forbigått av Apple på markedet

Det simulerte Android-miljøet byr på en del humoristiske vendinger, som indikerer at det ikke er et fremstøt som er ment å bli tatt 100 prosent seriøst,. Påfunnet kan nok hovedsakelig ses på som et kreativt markedsføringsstunt fra Samsungs side.

Som digi.no rapporterte tidligere i år snek Apple seg forbi Samsung som verdens største mobilprodusent i fjorårets siste kvartal, for første gang på flere år med solid Samsung-ledelse på markedet. Den sørkoreanske giganten opplevde en betydelig nedgang i markedsandel.

At Samsung nå ser etter nye markedsføringsteknikker fremstår derfor ikke som direkte overraskende.

 Det er ikke bare kameraene som imponerer med Galaxy S21 Ultra. Den har en fantastisk skjerm også.
Les også

Test av Samsung Galaxy S21: Vi lar oss imponere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.