FORBRUKERTEKNOLOGI

Billigere å ta flyet til USA for å kjøpe iPhone, enn å kjøpe den her hjemme

Times Square på Manhattan i New York. Illustrasjonsfoto.
Times Square på Manhattan i New York. Illustrasjonsfoto. Foto: Oto Godfrey/Terabass/Wikimnedia
19. sep. 2018 - 05:00

De nye Iphone-modellene er så dyre her hjemme at det er billigere å fly til USA og kjøpe telefonen der. Prisforskjellen mellom Norge og USA ligger på rundt 40 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Den norske næringslivsavisen har sjekket prisene hos våre naboer i vest, og det viser seg at prisforskjellen på den aller dyreste modellen, Iphone Xs Max 512 gigabyte er på 4 833 kroner. 

Fly til New York

DN skriver at det skyldes blant annet at vi har svak krone, høy moms og strenge reklamasjonsregler.

Dermed er det billigere å fly tur–retur New York for å kjøpe telefonen, enn å kjøpe den her hjemme. Da DN sjekket kostet en billett rundt 3 500 kroner.

Da har du også råd til å ta inn på hotell i to dager, om du liker å leve enkelt

Avisen påpeker at det ikke er særlig miljøvennlig, at man ikke får like gode forbrukerrettigheter og at norsk moms ikke er tatt med i regnestykket. 

Billigst i Europa

Skal du på europaferie er telefonene billigst i Storbritannia – hvor prisene ligger mellom 700 og 1 200 kroner lavere enn i Norge, ifølge DN.

Apple lanserte de nye telefonene onsdag i forrige uke. Lanseringen fant sted i Steve Jobs Theater ved Apples nye hovedkvarter i Cupertino i California.

Alle modellene har fått rammeløs design, i likhet med Iphone X, og det er dermed helt slutt på Apple-telefoner med rammer.

(artikkelen fortsetter under)

iPhone XS og XS Max. <i>Foto:   Justin Sullivan/Getty Images/AFP</i>
iPhone XS og XS Max. Foto:   Justin Sullivan/Getty Images/AFP

5,8 tommer

Mer eller mindre rammeløst design er blitt standard på toppmodeller også fra mange av Apples konkurrenter, som Samsung og Huawei. 

Ingen av de nye telefonene har hjem-knapp, og dermed ble altså Iphone 8 og 8 plus de siste Apple-telefonene med hjem-knapp. De gamle Iphone 7- og 8-modellene vil imidlertid beholdes i salg en liten stund til. 

Iphone XS er etterfølgeren til dagens Iphone X-modell.

Syv nanometer

Skjermen er 5,8 tommer stor, og har en oppløsning på 2436 ganger 1125 punkter. Dette er den samme oppløsningen som på Iphone X. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Ansiktsgjenkjenningen – Face ID – skal ifølge Apple ha blitt raskere enn på Iphone X, takket være forbedrede algoritmer. 

Telefonen kommer med Apples helt nye A12 Bionic-prosessor, som har 6,9 milliarder transistorer. Dette er den første mobilprosessoren i salg som er basert på en syv nanometer produksjonsprosess. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.