AVTALER & KONTRAKTER

EU gir grønt lys for Apples kjøp av Shazam

EU-kommisjonen gir grønt lys for Apples oppkjøp av den britiske musikkgjenkjenningstjenesten Shazam.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Shazam
7. sep. 2018 - 09:10

– Etter nøye gjennomgang av Shazams bruker- og musikkdata har vi konkludert med at Apples oppkjøp av selskapet ikke begrenser konkurransen i det digitale musikkstrømmingsmarkedet, sier EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager.

EU-kommisjonen ble bedt av Norge, Sverige, Island, Frankrike, Østerrike, Spania og Italia om å granske oppkjøpet, selv om det ikke var så stort at selskapene var pliktige til å informere EU-kommisjonen.

EU-kommisjonen innledet sin gransking i april i år, og ga da uttrykk for at oppkjøpet kunne begrense valget i strømmetjenester og gi Apple urimelige fordeler. Nå er tonen en annen.

– Tilgang til Shazams dataopplysninger vil ikke i noen vesentlig grad øke Apples evne til å rette seg inn mot musikkentusiaster, sier Vestager. Hun legger til at oppkjøpet heller ikke vil gi Apple noen betydelig fordeler via økt brukermasse gjennom Shazams app.

Apple sluttførte avtalen om å ta over Shazam i desember i fjor. Verdien av oppkjøpet er ikke offentlig kjent, men ifølge Financial Times kan prisen kan ha vært rundt 400 millioner dollar.

Shazam ble grunnlagt i 1999. Tjenesten går ut på at man med et klikk kan identifisere hvilken låt som spilles på eksempelvis radio, en fest eller som bakgrunnsmusikk.

Selskapet har registrert 1 milliard nedlastinger av sin app, men har slitt med å tjene penger på teknologien.

Les også: Amazon til himmels – nå tangerer de Apple i markedsverdi

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.