GOOGLE WALLET

Google Wallet rulles på nytt ut i Norge

Google Pay har skiftet navn. Igjen. Og fått ny funksjonalitet.

Oppbevaring av billetter er blant det Google Wallet kan tilby i 2022, i tillegg til kontaktløs betaling.
Oppbevaring av billetter er blant det Google Wallet kan tilby i 2022, i tillegg til kontaktløs betaling. Illustrasjon: Google, montasje: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. juli 2022 - 19:00

Det hittil siste kapittelet i Googles historie om betalingsapper på mobil skrives i disse dager, ved at Google Pay for Android skifter navn til Google Wallet og får en del ny funksjonalitet.

Dersom Google Wallet-navnet høres kjent ut, skyldes det nok at dette er et produktnavn Google også tidligere har brukt om en ganske lignende app som ble lansert allerede i 2011. Da Android Pay ble lansert i 2015, ble Google Wallet behold som en app for betaling mellom brukere av appen. I 2018 kom Google Pay med funksjonalitet fra begge de to appene. Google Wallet ble likevel ikke kansellert før i 2020, men skiftet i mellomtiden navn til Google Pay Send.

Mer integrasjon

En lommeboks funksjonalitet inkluderer ikke bare betalingsmidler, men også mulighet for oppbevaring av blant annet annen informasjon, inkludert ulike bevis og billetter.

Slik er det fortsatt i Google Wallet, hvor man i tillegg til betalingskort, også kan legge til blant annet reisekort, stamkundekort og gavekort. Via nettsteder som støtter det, samt fra flere andre Google-apper, slik som Gmail, er det også mulig å legge til slik som ombordstigningskort og arrangementsbilletter. Også bilnøkler blir nevnt.

Google har forsøkt disse tingene tidligere. Vil de lykkes bedre denne gangen?
Les også

Teknologinettsted er skeptisk: – Google gjør nye forsøk med gamle fiaskoer

Det skal også være mulig å dele slik informasjon den andre veien, i alle fall i Gmail, Kalender og Assistent, dersom personverninnstillingene i Wallet-appen tillater dette. 

Den kontaktløse betalingen skal fungere akkurat som med Google Pay. 

I utgangspunktet skal overgangen fra Google Pay til Google Wallet skje av seg selv på enhetene. Om ikke kan Google Wallet installeres fra denne siden.

Etter å allerede ha funnet veien til iPhone er Claude-appen nå omsider også lansert til Android.
Les også

En av de beste Chat GPT-konkurrentene klar som Android-app

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.