NYTT OM NAVN

Han er ny direktør i Digitaliseringsdirektoratet

Juristen på 44 har vært i direktoratet siden 2008. Nå overtar han formelt sjefsstolen.

− Jeg gleder meg stort til å fortsette i rolla som direktør i Digdir, sier Danielsen som allerede har hatt jobben i fem måneder.
− Jeg gleder meg stort til å fortsette i rolla som direktør i Digdir, sier Danielsen som allerede har hatt jobben i fem måneder. Foto: Marianne Gjessing
17. mars 2023 - 12:30

Frode Danielsen er utnevnt til ny direktør i Digitaliseringsdirektoratet (Digdir).

Det melder Kommunal- og distriktsdepartementet i en pressemelding.

Danielsen har fungert i jobben siden oktober 2022 og har lang fartstid i direktoratet.

− Jeg gleder meg stort til å fortsette i rolla som direktør i Digdir. Vi skal spille en avgjørende rolle for å sikre en effektiv og samordna digitalisering i offentlig sektor, sier Danielsen ifølge pressemeldinga.

Etter forlenget frist, og etter at fire personer hadde trukket sine søknader, var det 17 søkere til en av IT-Norges viktigste stillinger, åremålet som direktør for Digdir.

Har hatt jobben i fem måneder

Etter at Steffen Sutorius valgte å si opp jobben som direktør for Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) fem måneder inn i nytt åremål, har Frode Danielsen hatt rollen som konstituert direktør. 

I februar fortalte han Digi at han ønsket å ta en pådriverrolle for blant annet smidigere finansiering og styring av offentlig IT-utvikling.

Danielsen er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen og har lang fartstid fra direktoratet. Allerede i 2008 begynte han som rådgiver i Difi, som senere ble til Digdir.

Siden den gang har han sittet tett på utviklingen av flere av fellesløsningene og hatt ulike lederroller i direktoratet. Siden april 2021 har han ledet avdelingen for digitale fellesløsninger. 

Etterspørselen er ofte stor etter Vinmonopolets produkter før stengetid. Slik er det også når statens alkoholmonopol lyser ut toppjobben som digitaliseringsdirektør.
Les også

Massiv respons: Disse vel 150 søkerne vil bli IT-direktør i Vinmonopolet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.