JUSS OG SAMFUNN

Høyesterett skal behandle varemerkestrid mellom Apple og mobilreparatør

Striden mellom en nordmann og teknologigiganten Apple skal opp for Høyesterett i Norge.
Striden mellom en nordmann og teknologigiganten Apple skal opp for Høyesterett i Norge. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
12. nov. 2019 - 08:18
Les også

Mobilreparatør Henrik Huseby (38) møter Apple til ankesak i Høyesterett. Stridens kjerne er Apple-logoen på de importerte mobilskjermene Huseby selger.

Huseby er eier av mobilreparatøren PCKompaniet i sentrum av Ski, og saken handler om hvorvidt han har hatt lov til å importere mobilskjermer fra Hongkong for så montere dem på telefonene han reparerer, skriver Østlandets Blad.

Sprittusj

Les også

Selskapet har importert originaldeler som har blitt reparert utenfor Norge. Når originaldelene blir reparert fjernes Apple-logoen fra produktene med lakk eller tusj.  Apple hevder at dette er piratkopierte produkter og brudd på merkevarelovgivningen.

Huseby på sin side mener at det er sprittusjen som er forskjellen, og viser til at logoen er permanent tildekket. Han sender de ødelagte skjermene til Kina, og får reparerte skjermer tilbake i posten, som består av både originale og uoriginale deler, skriver avisen.

Frikjent, så dømt

Les også

Sommeren 2017 ble skjermene stoppet i tollen på Gardermoen, og teknologigiganten krevde at skjermene skulle destrueres. Huseby motsatte seg dette, og saken ble tatt rettens vei.

I februar i fjor ble Huseby og hans enkeltmannsforetak frifunnet i Oslo tingrett, men Apple anket til lagmannsretten. Der ble han dømt til å destruere et parti med 62 mobilskjermer, samt betale over 100.000 kroner til Apple i sakskostnader.

Dommen er nå anket, og skal ifølge dokumentene fra Høyesterett opp til ny behandling. Det er foreløpig ikke kjent når saken skal opp.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.