FORBRUKERTEKNOLOGI

Huawei lanserer verdens beste kameratelefon. Den får du kanskje ikke kjøpe

På tross av sanksjonene i USA, fortsetter Huawei å lansere den ene topptelefonen etter den andre.

Den nye toppmodellen Mate 40 Pro avbildet på avduking i London denne uka.
Den nye toppmodellen Mate 40 Pro avbildet på avduking i London denne uka. Foto: AP Photo/James Brooks
23. okt. 2020 - 18:00

I går lanserte Huawei Mate 40 Pro og Mate 40 Pro +.  Selskapet har for vane å lansere to toppserier årlig, og Mate er høstslippet.

På grunn av den amerikanske boikotten av selskapet, som har resultert i at de ikke får benytte Googles tjenesteplattform, har de fått vansker med salget i Vesten mens de bygger opp sin egen tjenesteplattform.

Om de nye mobilene kommer til Norge er ikke avgjort, men de kommer til å selge som varmt hvetebrød i Kina og andre land i Asia.

Superkamera

I støtet: Huaweis sjef for forbrukerteknologi, Richard Yu, lar seg ikke affisere av amerikansk boikott. Han kjører på som før med stor iver. <i>Foto:  Huawei</i>
I støtet: Huaweis sjef for forbrukerteknologi, Richard Yu, lar seg ikke affisere av amerikansk boikott. Han kjører på som før med stor iver. Foto:  Huawei

Mate 40 Pro er allerede kåret til den beste kameratelefonen som ekspertene i DXOMark har testen noen gang. Den topper skalaen på både kameraene bak og selfiekameraet. Vi kan ikke huske at noen ny telefon har tatt begge gullmedaljene samtidig før.

DXOMark konkluderer med at kameraoppsettet er ganske likt det som ble lansert i P40 Pro i vår, men med noen små endinger. Mye av forbedringene som har brakt modellen til topps, faktisk med god margin til neste på lista (som er Mi 10 Ultra), skyldes også programvaren som er blitt utviklet videre og som slår P40. Mens Mate 40 Pro får en ny toppnotering på 136 på kameraet og 104 på selfiekameraet klarer Xiaomi-en 133 og 83.

Superzoom

Mer lyd i mindre format: Ikke lenge etter at Huawei lanserte Huawei Sound X i Norge så kommer det som kan være etterfølgeren Huawei Sound. <i>Foto:  Huawei</i>
Mer lyd i mindre format: Ikke lenge etter at Huawei lanserte Huawei Sound X i Norge så kommer det som kan være etterfølgeren Huawei Sound. Foto:  Huawei

Med et periskopmontert telekamera på 5X optisk zoom legger de seg på samme optiske forstørrelse som Samsung Note S20. Men det stopper ikke der. Huawei slipper også en Pro + versjon av Mate 40, på samme måte som de kom med tilsvarende plussmodell av P40 Pro, som hadde 10X optisk zoom. Det får Mate 40 Pro + også. I form av et telekamera med 3X zoom og ett til med 10X periskopmontert zoom. Vi testet P40 Pro + i sommer og har aldri sett maken til skarpe bilder på så langt hold.

Superprosessor

Bare noen dager etter at Apple slapp nye Iphone 12, med verdens første prosessor utført i 5 nm teknologi, kommer nå Huawei med en i samme strukturbredde. Men, mens Apples utgave hadde rekorden en stund med 11,8 milliarder transistorer, vil nye Kirin 9000 ha 15,3 milliarder. Prosessoren har også 5G-modemet bygget inn på brikken, noe som gjør ting raskere.

Hodetelefoner: Det måtte komme. Nå går Huawei inn i det lukrative Markedet for støykansellerende hodetelefoner med «Freebuds studio». De har det selskapet hevder er smart dynamisk støyreduksjon og Hi-Fi-kvalitet. <i>Foto:  Huawei</i>
Hodetelefoner: Det måtte komme. Nå går Huawei inn i det lukrative Markedet for støykansellerende hodetelefoner med «Freebuds studio». De har det selskapet hevder er smart dynamisk støyreduksjon og Hi-Fi-kvalitet. Foto:  Huawei

Skjermen er på 90 Hz noe som gjør bevegelsen mer flytende, en teknologi som overraskende nok ikke kom i Iphone denne gangen.

Superlading

Hvor bra det er for telefonen skal være usagt, men i Mate 40 Pro og Pro + kommer også verdens raskeste lader med på kjøpet. Én watt mer enn nylig lanserte OnePlus 8T som hadde den nye rekorden på 66 watt. 

Som om ikke det var nok, kan telefonene lade trådløst med 50 watt, samt reverslade andre telefoner eller klokker med hele 5 watt.

I forhold til P40-modellene har telefonene et litt større batteri på 4,4 Ah.

Og prisen? Den vet vi ikke noe om. Om den kommer blir den helt sikkert billigere enn det Apple og Samsung vil ha for sine topper.

One, - no, two more things

I mangel av salgsmuligheter i Vesten fyller Huawei på med flere nye produktkategorier. Nå kommer øreklokker med aktiv støydemping og en ny, liten høyttaler, Huawei Sound, som de produserer, men som er designet av franske Devialet.

Xiaomis nye løsning lover å lade mobilen – og etter hvert andre typer enheter – trådløst over større avstander.
Les også

Denne løsningen lar deg lade mobilen trådløst fra den andre siden av rommet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.