GOOGLE+

Husker du Google Plus? Nå stenges den siste resten av den tidligere Facebook-konkurrenten

Google opplyser at de skal legge ned Currents-appen.

Google+ har ikke eksistert i en forbrukerversjon på en god stund, og nå er det også over for den bedriftsrettede versjonen.
Google+ har ikke eksistert i en forbrukerversjon på en god stund, og nå er det også over for den bedriftsrettede versjonen. Foto: Digi.no
14. feb. 2022 - 12:00

Google gjorde for en del år tilbake et tappert forsøk på å demme opp for trusselen fra Facebook ved å lansere en tilsvarende tjeneste kalt Google+, som nå trolig har gått i glemmeboken for de fleste. 

Den opprinnelige versjonen av plattformen ble lagt ned i 2019 for forbrukere, men rester av tjenesten fortsatte å eksistere i en bedriftsrettet variant under navnet Google+ for Gsuite. Denne ble i 2019 erstattet av Gsuite-appen Currents.

Legges ned

Nå kan Google kunngjøre at Currents også legges ned i sin nåværende form, som blant andre nettstedet Techradar merket seg.

Selskapet planlegger å trappe ned og avslutte tjenesten i 2023, og bringe det gjenværende innholdet over til en nyoppusset versjon av den eksisterende Spaces-tjenesten. Inntil videre vil organisasjoner imidlertid kunne fortsette å bruke Currents, forsikrer Google.

støttesidene opplyses det at administratorer vil motta en e-post med flere detaljer om den forestående migrasjonen tidlig i inneværende år – altså ganske snart.

Allerede i løpet av det første kvartalet i år vil Google begynne å skru av Currents-funksjoner som er lite brukt, og flere detaljer om dette kan man finne på denne siden.

Først lansert i 2011

Spaces, som ikke må forveksles med den nå nedlagte mobilappen Google Spaces, ble introdusert i september 2021 som en sentral plattform for teamsamarbeid i Workspace og er altså rettet mot bedrifter. Den er tett integrert mot Workspace-verktøy som Calendar, Drive, Docs, Sheets, Slides, Meet og Tasks.

Google+ ble først lansert i 2011 og var ment å konkurrere mot tjenester som Facebook. Tjenesten opplevde solid vekst de første årene, men nivået på brukerengasjementet var meget lavt sammenlignet med hovedkonkurrenten.

I oktober 2018 kunngjorde Google at tjenesten var ved veis ende, hovedsakelig på grunn av en sikkerhetsskandale som innebar at private data tilhørende flere hundre tusen brukere på Google+ ble eksponert ved hjelp av et alvorlig sikkerhetshull i en API. Google fikk kritikk for ikke å ha avslørt lekkasjen eller opplyst brukerne om den.

Googles forsøk på å lage et sosialt nettverk gikk ikke så bra. Google+ stenges i dag.
Les også

Google+ stenges i dag

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.